Magazin Svet

Ima 23 godine i 11 klinaca, a planira ih još. Kad stiže sve?!

Kristina Ozturk (23) živi sa milionerom, vlasnikom hotela Galipom Ozturkom u primorskom gradu Batumi u bivšoj sovjetskoj republici Gruziji.

Ovaj bračni par ima jedanaestoro dece – Kristininu kćerkicu Viku i desetoro mališana koje su mladoj mami i njenom suprugu rodile surogat majke.

Ozturkovi su na društvenim mrežama pomenuli kako žele da imaju najmanje 105-oro dece, ali su kasnije priznali da je to bila šala.

Kristina, koja je poreklom iz Moskve, bila je samohrana majka kada je odlučila da ode na odmor u raj nazvan „Las Vegas Crnog mora“. Već prvog dana po dolasku na odmor srela je Galipa. Prema njenim rečima, bila je to ljubav na prvi pogled – videla ga je kao svog princa iz bajke. Ovo je i sam „princ“ potvrdio.

– S njom se osećam prelepo, uvek ima osmeh na usnama, a istovremeno je stidljiva i misteriozna. Ona je supruga kakvu sam oduvek želeo za sebe, nebrušeni dijamant, čistog i plemenitog srca – opisao je Galip.

Kristina se ubrzo nakon ovog sudbonosnog susreta preselila u Batumi i dovela svoju kćerkicu Viku. Uprkos činjenici da je Galip bio mnogo stariji od nje, nije imao ništa protiv velike porodice, iako je već imao svoju odraslu decu.

Par se takođe složio da želi što više dece, ali ubrzo su shvatili da Kristinina reproduktivna sposobnost nije odgovarajuća da udovolji njihovim željama. Zato su odlučili da uključe surogat majke, što je u Gruziji zakonom dozvoljeno i košta oko 8.000 evra po trudnoći.

– Svoju najstariju kćerku Viku rodila sam pre šest godina, a sada imamo još desetoro dece. Ostala deca su genetski naša, ali su ih nosile surogat majke – objasnila je Kristina i dodala:

– Ne znam koliko će ih na kraju biti, ali sigurno ne planiramo da se zaustavimo na ovom broju.

Kristina kaže da je podizanje velike porodice teže nego što je pretpostavljala. Otkrila je kako je po udaji za Galipa planirala da svake godine rađa po jedno dete. Onda je saznala za surogat majčinstvo.

Klinika koja se bavi surogat majkama izašla je u susret njihovoj želji, dok Kristina i Galip prate zdravstvene pokazatelje i postavljaju planove obroka tokom trudnoće. Par bira samo mlade žene koje su već imale najmanje jednu trudnoću.

Jedna surogat majka imala je problema s odvajanjem od bebe, ali nije imala prava na nju i morala je da je preda.

Gruzija dozvoljava surogat majčinstvo od 1997. godine pod uslovom da je par heteroseksualne orijentacije i u zakonskoj bračnoj zajednici.

Iako još angažuje surogat majke, Kristina nije odustala od sopstvene trudnoće sa Galipom. Ali, kaže da to trenutno nije izvodljivo, jer bi vantelesna oplodnja predstavljala veliko opterećenje za njen organizam.

– Ljudi misle da imam vojsku dadilja, a ja zapravo provodim čitav dan sa našom decom – tvrdi Kristina.

Izvor: Telegraf

Što je nekima jedina šansa za roditeljstvo u Srbiji je krivično delo

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

178 Shares
178 Shares
Share via
Copy link