Radionice

Ilustrujte časopis Francuskog instituta u Novom Sadu

Francuski institut u Novom Sadu i Omladinski centar CK13 vas pozivaju na radionicu “Angažovana novinska ilustracija” koja će biti održana 20. i 21. februara u prostorijama CK13. Tokom radionica učesnici će,  u saradnji sa članovima KURS-a (Miloš Miletić i Mirjana Radovanović) iz Beograda, realizovati ilustracije na  teme koje će biti obrađivane u martovskom broju srpskog izdanja mesečnika Le Monde Diplomatique, koji će najuspelije radove i objaviti.  Svi radovi će biti izloženi u Francuskom institutu u Novom Sadu tokom meseca marta.

Tokom dvodnevne radionice učesnici će imati priliku da na osnovu prethodno odabranih tekstova/sinopsisa izrade ilustracije za martovsko izdanje LMD-a. Pored praktičnog dela izrade ilustracije, radionica će zahtevati i zajedničku analizu i promišljanje tekstova, kako bi ilustracije na što bolji način odgovorile na zadate tekstove.

Upešne ilustacije će biti objavljenje u martovskom broju srpskog izdanja mesečnika Le Monde Diplomatique. Francuski institut će podržati štampanje vizuelnihi rešenja, a svi radovi će biti izloženi u prostorijama Instituta tokom meseca marta.

Učešće na radionicama je besplatno. Broj učesnika je ograničen (10).

Umetnici, dizajneri, ilustratori, crtači, fotografi, ali i sve zainteresovani koji imaju određeno, makar i malo iskustvo na polju realizacije vizuelnih rešenja, mogu da se prijave na radionicu do srede, 17.02.2016. putem formulara na sajtu CK13.

Ukoliko su u mogućnosti, učesnici se pozivaju da ponesu svoj laptop ili drugu opremu za ilustracije/dizajn.

Pre početka radionice obavezno je upoznavanje sa tekstovima/sinopsisima koji će biti dostavljeni učesnicima, kako bi bili u mogućnosti da učestvuju u diskusij i izradi ilustracija, kao i prisustvo tokom oba dana radionice.

Više zanimljivih događaja potražite ovde

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link