Magazin

IKEA povlači kancelarijsku stolicu iz prodaje, ukoliko je posedujete imate pravo na povraćaj novca

stolica
Printscreen

Švedska kompanija IKEA je apelovala na sve kupce koji poseduju ODGER kancelarijsku stolicu boje antracita, s oznakama datuma do i zaključno sa 2221, da prestanu da je koriste i da se obrate kompaniji radi punog povraćaja novca.

„Bezbednost kupaca je uvek polazna tačka za kompaniju IKEA. Stoga, povlačimo ODGER kancelarijsku stolicu boje antracita s oznakama datuma do i zaključno s 2221 (22 označava godinu, a 21 nedelju proizvodnje proizvoda) zbog postojanja rizika od toga da krak zvezdastog postolja stolica pukne i dovede korisnika u opasnost od pada i povrede“, saopšteno je iz kompanije.

Iz švedskog diva apeluju na sve kupce koji poseduju ODGER kancelarijsku stolicu da smesta prestanu da je koriste i da je vrate u bilo koju robnu kuću IKEA, radi punog povraćaja novca.

odger-kancelarijska-stolica-boja-antracita-830x0
Foto: IKEA

Kompanija dalje ističe kako „razvija svoje proizvode koristeći rigorozni program procene rizika i testiranja, da bi se uverila da proizvodi ispunjavaju sve važeće zakone i standarde na tržištima na kojima se prodaju“.

„Uprkos tome, došli smo do saznanja da krak zvezdastog postolja ODGER kancelarijske stolice boje antracita, s oznakama datuma do i zaključno s 2221, može da pukne. Dokaz o kupovini (račun) nije potreban. Naziv i oznaka datuma proizvoda nalaze se ispod sedišta, utisnuti u materijal stolice“, dodaju iz IKEA-e.

Izvor: Telegraf Biznis

IKEA završila na sudu zbog optužbi da špijunira radnike

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link