Magazin

Sa 14 podvođena političaru, nisu prijavili jer zaštitu porodici niko ne garantuje

igor-juric
Foto: N1

“Nakon jedne radionice koju smo držali u unutrašnjosti Srbije prišao mi je jedan čovek i, vidno uznemiren, podelio je sa mnom svoju priču. Rekao je da je saznao da mu je dete žrtva jednog seksualnog zlostavljača. On želi da taj čovek plati cenu, ali od prijave su odustali jer im niko nije garantovao adekvatnu zaštitu. Devojčica je tu došla u grupi drugih devojčica i devojaka jer su ih tako organizovano dovodili mameći ih poklonima i novcem. Imala je u tom trenutku oko 14 godina. On je samo rekao da je u pitanju jedan političar, koji je moćan i finansijski, i nije mogao da ode u policiju zbog svega toga” ispričao je Igor Jurić.

Osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić, je pre godinu dana političara osumnjičenog za pedofiliju prijavio policiji i tužilaštvu. Kako je objasnio, identitet političara pedofila ne može da otkrije jer za to nema dozvolu porodice čije je dete seksualno zlostavljano.

S bivšim ministrom policije Nebojšom Stefanovićem razgovarao je dva puta, ali da nije uspeo da izdejstvuje adekvatnu zaštitu za porodicu zlostavljanog deteta jer mu je ponuđeno godinu dana policijske zaštite, rekao je Jurić za N1.

Otvoren slučaj “Palma”

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je predmet na osnovu tvrdnji Marinike Tepić na račun predsednika Skupštine opštine Jagodine i lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, ali i još nekih osoba, za podvođenje žena.

Viši javni tužilac Radoslav Vučković potvrdio je za RTS da je dat nalog policiji za prikupljanje svih potrebnih obaveštenja, nakon čega će biti odlučeno da li je eventualno izvršeno neko krivično delo.

Predmet je formiran i na osnovu zahteva koji je Marković podneo Tužilaštvu, za utvrđivanje svih okolnosti u vezi sa navodima sa konferencije za novinare Marinike Tepić.

Dragan Marković Palma je rekao i da će nakon ovoga neko u zatvor – on ili Marinika Tepić.

To je više ličilo na stočnu pijacu nego na žurku i traje toliko dugo da postaje jezivo

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

383 Shares
383 Shares
Share via
Copy link