Magazin

Jurić: Prozivaju me da ucenjujem pedofile i da hoću da zaradim od borbe protiv njih

Osnivač Fondacije „Tijana Jurić“, Igor Jurić kaže da ta fondacija nikoga ne može da uznemiri i zastraši najavama da se dokazi prikupljaju i da će hapšenja biti, osim onoga ko se prepoznao u skupljanju dečje pornografije ili orgijanja sa decom iz puke zabave.

Jurić, koji je nedavno rekao da poseduje dokaze i fotografije da je pet „moćnika“ iz Beograda, Novog Sada i Subotice, seksualno zlostavljalo decu, napominje da je svestan koliko je jak i opasan pedofilski lobi, ali navodi da je, iznoseći te informacije u javnost, na umu imao prvenstvenu decu koja su žrtve.

„Dokazi postoje, ali nisu dovoljni. Radimo na prikupljanju dodatnih“, rekao je Jurić, prenosi Tanjug.

Upitan da prokomentariše „izjave pojedinica“ da samo želi da uceni te ljude, Jurić odgovora:

„Smatram da svi koji misle da u mojoj misiji da raskrinkam pedofile, u ma kojoj sferi društva ona bila, ima neke druge koristi osim one da zastitimo decu i kaznimo pedofile – ili ne vide šumu od drveta ili imaju valjan razlog da se bune što hoćemo ovim da se bavimo, odnosno na neki su način deo ove jezive priče“.

Upitan koliko je teško dokazati pedofiliju, Jurić kaže da je to jako teško bez svedoka ili žrtve.

„Ovi slučajevi su daleko kompleksniji i složeniji od drugih krivičnih dela i zato sam posebno zahvalan ministru policije Nebojši Stefanoviću i celom MUP-u što su pokazali dobru volju da se upuste u ovu nimalo bezazlenu akciju“, poručio je Jurić.

Novosadski stilista i di-džej Srđan Šveljo uhapšen zbog prijave maloletnika, u stanu pronađene eksplicitne fotografije

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

555 Shares
555 Shares
Share via
Copy link