Vesti Novi Sad

Humanitarno čišćenje Petrovaradinske tvrđave za pomoć maloj Mioni

U nedelju 30. jula organizovano je humanitarno čišćenje katakombi Tvrđave za pomoć maloj Mioni.

Svi prikupljeni čepovi biće prodati kako bi se prikupio novac za lečenje dvoipogodišnje Mione Kojadinović koja boluje od leukemije.

Mioni je pre godinu dana dijagnostifikovana akutna limfoblastna leukemija. I pored velikih napora lekara, bolest je zahvatila koštano i moždano tkivo, tako da je neophodno hitno presađivanje koštane srži. S obzirom na to da koštana srž roditelja nije dovoljno kompatibilna sa Mioninom, potrebno je operaciju izvesti u najkraćem roku u Italiji, gde će biti pronađen donor. Troškovi operacije i postoperativnog perioda iznose oko 100.000 evra. Porodica je do sada prikupila trećinu novca.

Miona_Kojadinovic

“Cilj ove humanitarne akcije bio je da se prikupe novčana sredstva od prodatih čepova koje smo skupili sa kompletne tvrđave. Zahvaljujući prvenstveno nemarnim radnicima i bezobrazluku institucija koje se bave čistoćom, smeće koje je ostalo posle Egzit festivala iskoristićemo na pravi način. Gradska čistoća je odnela 150 tona vidljivog otpada, dok je ostatak ostavila nama, životinjama, vegetaciji i zemlji da proguta. Mi smo sve to očistiti i spojili dve korisne stvari – humanitarnu pomoć i čišćenje prirode”, navodi organizator akcije, udruženje Urbani gerila ratnici iz podzemlja.

Ko je bio sprečen da dođe na akciju može da pošalje simboličnu SMS poruku za Mionu:

Tekst poruke: 346
Na broj: 3030
BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić

Ako nemate bolji predlog, prestanite da kukate kako je glupo lečiti decu SMS-ovima

Share via
Copy link