El-sistema
Dogadjaji Koncerti

Humanitarni koncert u Elektrotehničkoj školi

Koncert „El Sistema i prijatelji“ održaće se u ponedeljak 21. marta u 20 sati u Svečanoj sali Elektrotehničke škole Mihajlo Pupin. Glavni izvođači su deca korisnici Centra za socijalni rad uzrasta od 8 do 15 godina, koja pohađaju dodatnu muzičku nastavu u okviru socijalno-inkluzivnog programa koji u Srbiji sprovodi Music Art Project.

Posetioci će imati priliku da čuju desetak kompozicija različitih žanrova i autora (Sars, Parni valjak, Enigma…), a deci će u izvođenju pomoći umetnici Sergio Domingo i Slobodan Dragaš, Nemanja Mihailović, Boris Hložan, kao i hor Alegria, tamburaški sastav La Banda i bend elektrotehničke škole Mihajlo Pupin. Voditelj programa je novinar RTS-a Milan Srdić.

Događaj ima humanitaran karakter, pa će tako sugrađani biti u mogućnosti da u skladu sa svojim mogućnostima doniraju novac koji će biti iskorišćen za lečenje Nikole i Tijane Marinković koji su se do sada hrabro suočavali sa izazovima koje je u njihov život donela crebralna paraliza. Nikola i Tijana su brat i sestra. Oni imaju 13 godina i trenutno su u fazi intenzivnog rasta, ali im tetive ostaju skraćene. Ukoliko se situacija ne promeni hirurškim zahvatom, postoji velika verovatnoća da će njih dvoje zauvek izgubiti mogućnost da hodaju i da na taj način nastave nesmetan razvoj. Operacija, uključujući lekove, pripreme i post operativni tok iznosi 3.000 evra.

Još najava za koncerte potražite ovde.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share