Magazin Novi Sad

Novi Sad traži 18.000 dinara za korišćenje dvorišta u kojem je održan humanitarni bazar za bolesnu decu

poreska uprava
Foto: https://dssns.rs/

Organizatorima humanitarnog bazara za troje dece obolele od cerebralne paralize u Novom Sadu stiglo je rešenje od Poreske uprave kojim se zahteva da plate korišćenje javnog prostora.

Gradska poreska uprava Grada Novog Sada traži od organizatora da plate 18.300 dinara za korišćenje javne površine između zgrada oivčenih Bulevarom cara Lazara i ulicama Šekspirova, Narodnog fronta i Podgorička (iza zgrade Naftagasa).

Gradska uprava pokušava da naplati ovo potraživanje iako se čak i u samom rešenju dostavljenom organizatorima navodi da se korišćenje prostora na javnoj površini u poslovne svrhe naplaćuje, osim kada je reč o kulturnim, sportskim i humanitarnim manifestacijama.

Na ovo rešenje organizatori su uputili žalbu, jer je, kako su naveli doneto „uz pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje“.

„Na ovom humanitarnom bazaru vršena je prodaja knjiga i proizvoda domaće radinosti, pri čemu su sva prikupljena sredstva namenjena za lečenje dece koja su korisnici fondacije ‘Biti human'“, piše u žalbi.

Oko 40.000 dinara koji su za ta četiri sata prikupljena za troje dece odmah nakon bazara su uplaćena za lečenje. Ukoliko Gradska uprava naplati ovo potraživanje, to će značiti da „zauzimanje javne površine“ košta skoro 50 odsto od svih prikupljenih sredstava.

Ostatak teksta čitajte na portalu 021.

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

38 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap