Magazin Novi Sad

Humani novosadski ugostitelj uvek tu za najmlađe, svi „Kod Fleka“ na kafu (FOTO)

Kod Fleka 3
"Kod Fleka", Foto: Luftika

Poznati novosadski kafić „Kod Fleka“ pridružuje se sutra (14. maj) humanitarnoj akciji koju Limanci organizuju u svrhu prikupljanja pomoći za lečenje bolesne dece.

Kao što je naš portal već pisao, sutra se, u organizaciji Komšija Mesne zajednice (MZ) Liman 3, organizuje Humanitarni bazar, u dvorištu kod zgrade NIS-a, a trajaće od 16 do 18 časova .

Kako bi podržali ovu dobrotvornu akciju, Danijela Gajić Bugarski i njen suprug Miroslav, poznatiji kao Flek, odlučili su da sav sutrašnji prihod od prodaje kafe doniraju za lečenje Sare i Andreja.

U lokalu „Kod Fleka“ se već nalazi kutija za prikupljanje donacija, pa ako želite da se okrepite kafom ili hladnim pivom, ne postoji bolje mesto.

Foto: Luftika

 

„Kod Fleka“ su uvek spremni da pomognu komšijama

Iskoristili smo ovaj lep povod da proćaskamo sa Danijelom o ovom humanom potezu, ali i solidarnosti Limanaca, za koje kaže da su sjajne komšije, koji su uvek spremni da pomognu.

– Čitavu akciju je pokrenula komšinica Ivana, povodom Humanitarnog bazara koji se organizuje za Saru i Andreja, a Flek se odlučio da ju podrži. Mi se na ovaj način pridružujemo MZ „Liman 3“ i komšiluku sa Limana u borbi za humani cilj – priča nam Danijela.

Ovo nije prvi put da se „Kod Fleka“ organizuju ovakve akcije. Kako kaže Danijela, uvek su tu da pomognu komšijama, a fokusiraju se prvenstveno na lokalne probleme. U kafiću gotovo uvek stoji kutija, putem koje se pomoć donira ljudima sa lokala.

– Uvek se potrudimo da što više ljudi dođe na neki organizovan događaj, nekad se dogovorimo interno sa komšijama, a nekad sa našim prijateljima iz MZ “Liman”. Tako smo i ovog puta želeli da podržimo njihovu inicijativu za pomoć onima kojima je najpotrebnija – kaže Danijela.

Limanci poznati kao dobre komšije koje se solidarišu za humani cilj

Kako ističe, uvek je odličan odziv Limanaca kad se radi o nekom humanitarnom cilju, ali i problemima koje tište lokalnu zajednicu, poput donošenja GUP-a. Prošli put su prikupljali pomoć za malog Boška, a sada su na redu Sara i Andrej.

– Fokusiramo se na akcije gde deca pomažu deci, da ih što više uključimo, a Limanci su izuzetno solidarni i jako kooperativni. Sav prihod od prodatih kafa tokom sutrašnjeg dana namenjen je za lečenje Sare i Andreja, a već u ponedeljak prikupljeni iznos će biti uplaćen na račun fondacije “Budi human” – završava Danijela priču za Luftiku.

Ovim putem vas i mi pozivamo da iskoristite lepo vreme i svratite do čuvenog Fleka na kafu i limunadu, a potom produžite na bazar, gde možete kupiti ili prodati neku sitnicu i pomoći humanom cilju.

Ne postoji bolji način da iskoristite subotu, a da pritom pomognete onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Krunisanje cara Dušana je novo novosadsko remek-delo neobičnog i humanog umetnika (FOTO)

299 Shares
299 Shares
Share via
Copy link