Balkan Magazin

Hrvatski političari zvali devojčicu iz Srbije na seks, isplivala skandalozna prepiska

Baričić, Puljak, Ivošević / Foto: FAH/novo.hr

Hrvatski Večernji list došao je u posed eksplicitnih poruka koje je član predsedništva stranke Centar Luka Baričić i jedan od najbližih saradnika gradonačelnika Splita Ivice Puljka razmenjivao sa izvesnom Aleksandrom iz Srbije koju je nagovarao da na druženje sa njegovim saradnikom, bivšim zamenikom Bojanom Ivoševićom povede svoju maloletnu sestru.

List je objavio celu prepisku s eksplicitnim porukama i audio zapisima, koja će po svemu sudeći bitno uticati na razultate lokalnih izbora koji se u ovom gradu održavaju 26. juna.

Baričić i Aleksandra, kako navodi Večernji, razmenjivali su brojne audio i video poruke eksplicitnog sadržaja, a onda je on pokušao da je nagovara da spoji svoju maloletnu sestru sa Ivoševićem. Piše joj kako je razgovarao s njim o tome, a u jednoj od poruka navodi – „molim te reci sestri da je on sada kandidat na izborima, ali da je svakako želi“.

Ivošević je kasnije, navodno, i stupio u kontakt s maloletnicom, a sve se završilo tako da što ona nakon nekog vremena prestala da mu odgovara na poruke. Navodno joj je jednom prilikom i napisao da njenih 17 godina „nije problem“.

U međuvremenu, Ivošević se o svemu oglasio na Fejsbuku naveo da ne postoje nikakve eksplicitne fotografije i kako su preko Baričića lažnim profilima pokušali da dođu do njega. Navodi kako se komunikacija završila nakon što je on prestao da odgovara, a ne devojka.

fb-ivosevic
PrtSc/Facebook

Na tekst u Večernjem listu reagovali su i Ivica Puljak i Luka Baričić.

„Upravo sam saznao informaciju da je Luka Baričić, bivši gradski većnik stranke Centar i osoba s invaliditetom žrtva odvratne prevare na internetu koju će sutra prijaviti policiji. Naime, nepoznata osoba ili više njih otvorili su lažni profil na aplikaciji za upoznavanje te su se lažno predstavili našem većniku koji je na te poruke odgovarao eksplicitnim sadržajem, uveren da je u kontaktu s osobom u koju može imati poverenja te koja je razvila emotivan odnos prema njemu. Ovo je najgnusniji stvar koju sam ikada doživeo u politici i jasno mi je odakle dolazi.

Luka Baričić je osoba s invaliditetom, a „ljudi“ koji su ovo izveli iskoristili su najranjiviju temu kako bi politički profitirali, a to je seksualnost invalida. Ovakve sofisticirane i organizovane akcije nas neće sprečiti da u Splitu sprovedemo ono što smo naumili – uvođenje reda na svim nivoima. Štaviše, daju nam još više snage da se borimo protiv najmračnijih među nama.

Naš cilj nikada nije bilo bavljenje politikom da bismo si ispunili životne ambicije, nego da bismo iz hrvatske politike na svim nivoima smaknuli ljude kojima je povezanost s kriminalom normalna stvar“, naveo je Puljak i dodao kako cena konferenciji za novinare izvestiti javnost o svim detaljima ovog slučaja.

Na Fejsbuku se oglasio i Baričić koji kaže kako je žrtva prevare.

fb-baricic
PrtSc/Facebook

„Zbog vlastite naivnosti žrtva sam gnusne internet prevare koja je motivisana političkom situacijom u Splitu. O svim detaljima ovog slučaja javnost ću izvestiti na konferenciji za medije“, napisao je Baričić.

Izvor: Nova

Užas u Hrvatskoj, navijači Partizana pretučeni zbog objava na društvenim mrežama

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

37 Shares
Share via
Copy link