Horoskop Horoskopski znakovi Ljubavni horoskop

Horoskopski znaci i ljubavne veze – koje su prave kombinacije

Neretko možemo čuti da neko kaže da se ne slaže sa znakom sa kojim bi, prema svim astrološkim pravilima, trebalo da uđe u kvalitetnu ljubavnu vezu. Sa druge strane, često nas iznenadi koliko se dobro mogu slagati naizgled dva nespojiva znaka. Ovo samo potvrđuje da u astrologiji postoji razna kombinatorika, zasnovana na različitim podelama.

Podela zodijačkih znakova na osnovu elemenata nije jedina. Prema drugo jednoj podeli postoje kardinalni, fiksni i promenljivi horoskopski znaci. U kardinalne spadaju Ovan, Rak, Vaga i Jarac, a u njima su rođene ambiciozne i dinamične osobe koje uvek preuzimaju inicijativu. Fiksni su Bik, Lav, Škorpija i Vodolija, karakteristični po svojeglavosti i neprilagodljivosti. Promenljivi obuhvataju Blizance, Devicu, Strelca i Ribe, a specifičnosti osoba rođenih u nekom od ovih znakova jeste prilagodljivost, nestalnost, nepouzdanost i varljivo raspoloženje.

foto: pixabay.com
foto: pixabay.com

Kada je ljubavno slaganje u pitanju, smatra se da odličan spoj predstavljaju Bik i Škorpija kao dva fiksna znaka kojima vladaju Venera i Mars, zatim Blizanci i Strelac dva promenljiva znaka, , kao i Rak i Jarac gde je reč o kardinalnim znacima, pri čemu je jedan vodeni a drugi zemljani. Međutim, to ne znači da će kombinacija ovih znakova uvek biti dobra. Snažna uzajamna privlačnost prisutna na početku veze nedovoljna je garancija da će ta veza obavezno i opstati.

Ovan, Škorpija i Jarac spadaju u najerotičnije znakove kada su muškarci u pitanju. Kod njih je dominantan Mars kao planeta seksulanosti. Muškarac rođen u nekom od ovih znakova je atraktivan, dinamičan, preduzimljiv i nije mu potrebno mnogo za prvi korak, a posle mu obično ide lako. I na poslovnom planu ti muškarci su uglavnom uspešni, što ih samo dodatno čini privlačnim kod suprotnog pola.

Pripadnice lepšeg pola Bikovi, Vage i Ribe smatraju se najženstvenijim osobama. Muškarci Bikovi i Ribe su pak oni kojima se žene najrađe poveravaju, jer će kod njih naići na razumevanje, obzirom da su privlačni i poseduju toplinu i ženski senzibiletet.

Žena Bik najerotičnija je i najšarmantnija. Njeno držanje i osmeh, ležernost i opuštenost deluju na suprotni pol kao magnet. Žene rođene u ovom znaku slažu se sa muškim Rakom, Devicom, Jarcem i Ribama.

Žene u znaku Ovna znaju da budu nepredvidive, a ako su zadovoljne partnerom često postaju posesivne. Kada oseti da je pronašla onog pravog, žena Ovan biće potpuno posvećena svom muškarcu, tako da on ima osećaj posebnosti. Međutim, žena Ovan će uvek naći načina da diriguje, makar to bilo iz pozadine. Ovan je znak koji se odlično slaže sa Strelcem, Vodolijom i Lavom, ponekad i sa Jarcem i Vagom.

Škorpijom dominiraju Mars i Pluton, planete erotičnosti i harizme, pa se ona smatra jednim od najzavodljivijih zodijačkih znakova. Osobama rođenim u ovom znaku teško je odoleti bez obzira na to koliko imaju godina i kog su pola. Njihova slaba tačka je zaljubljivanje, do te mere da dozvoljavaju da partner sa njima manipuliše.

Vagama, kao i Bikovima, vlada planeta ljubavi Venera, pa su žene Vage velike zavodnice, dok su muškarci neodoljivi šarmeri. Međutim, ispod te maske obično se krije racionalnost. Zato Vage često razmišljaju srcem, a osećaju glavom. To čine da bi zaštitile sebe od razočaranja, posebno ako od ranije imaju neko bolno iskustvo.

Ribe su pod jakim uticajem Venere, pa su osobe rođene u tom znaku seksipilne, fleksibilne, uvlače se pod kožu ako je to potrebno. Na njih je gotovo nemoguće naljutiti se, šta god da urade, a i ako im se nešto zameri veoma brzo im se oprašta.

Blizanci i Strelci nisu naročito erotični, bez obzira na njihovu fizičku atraktivnost i mladolikost. Zato su emotivno jaki – umeju dobro da podnose poraze. Blizanci su pod jakim uticajem Merkura, što čini da budu racionalni i spremni na ljubavne kompromise, dok god od toga imaju koristi. Osim Strelca, dobro se slažu sa Lavom, Vodolijom, Ovnom, Vagom i Devicom.

foto: pixabay.com
foto: pixabay.com

Strelci trpe uticaj Jupitera (planete sreće) i Neptuna (planete iluzija). Zato doživljavaju partnera subjektivno, onako kako se njima sviđa, a ne onako kakav on zapravo jeste.

Žene Rakovi su lepe, sujetne i egocentrične. Najbolje su u kombinaciji sa uspešnim muškarcima koji imaju dobar položaj u društvu. Slažu se sa Bikovima, Devicama, Škorpijama, Ribama, ali nisu u ljubavi sa Ovnovima i Vodolijama.

Lav i Vodolija ili su super složni ili se ne podnose, jer imaju mnoge zajedničke karakteristike – sujetni su, privlačni, šarmantni. Traže da im partner maksimalno posveti pažnju, a u njoj najviše uživaju ako za parterna imaju Ovna, Vagu ili Strelca.

Devica, naročito ako je žena, očekuje da uvek bude primećena i nikada ne čini prvi ljubavni korak, već traži udvaranje. Najbolje će se slagati sa Bikom, Devicom, Škorpijom, Ribama i Jarcem.

Žene Jarčevi nadaju se strastvenoj ljubavnoj vezi, ali se strašno plaše razočarenja, zbog čega su često povučene u svoj svet, u koji retko ko može da zaviri.

55 Shares
Share via
Copy link