Umetnička asocijacija „Inbox“ raspisala je konkurs za Savet građana Festivala uličnih svirača. Ovogodišnji, 15. jubilarni Festival biće održan od 3. do 5. septembra, u Novom Sadu, kada će kao i svake godine duhom ulične umetnosti i kulturom svojih sredina umetnici iz zemlje, regiona i sveta probuditi novu, svežu energiju grada.

– Ove godine, odlučili smo da manifestacija bude još pristupačnija i otvorenija za lokalnu zajednicu i zato smo pokrenuli konkurs za Savet građana Festivala koji će podrazumevati uključivanje publike u kreiranje ove kulturne manifestacije – poručuju iz organizacije.

Svi zainteresovani pojedinci, koji uličnu umetnost prepoznaju kao neizostavan deo kulturnog stvaralaštva do 1. juna se mogu prijaviti na konkurs za Savet građana Festivala uličnih svirača putem formulara i tako kreativnim idejama doprineti kvalitetu 15. jubilarne manifestacije.

Imena odabranih članova Saveta građana Festivala uličnih svirača biće poznata 10. juna.

festival-us-1

Takođe, podsećamo da je do 1. juna otvoren i konkurs namenjen umetnicima koji žele da učestvuju u ovogodišnjem programu. Poziv je upućen pojedincima, sastavima i trupama iz domena muzike, plesa, performansa i pantomime, kao i žonglerima, glumcima i drugim umetnicima koji sebe vide u duhu ulične umetnosti i žele da postanu deo velike porodice učesnika dosadašnjih 14 izdanja Festivala, od kojih su mnogi stekli pravu afirmaciju tek posle nastupa u Novom Sadu. Rezultate selekcije biće objavljeni 1. jula. Aplikacija za prijavljivanje na konkurs dostupna je na sajtu Festivala http://www.ulicnisviraci.com/konkurs/.

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija „Inbox“ iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje, Turističke organizacije Grada Novog Sada i Naftne industrije Srbije.

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Podeli
Dragana Vidić
Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here