Dogadjaji Pozorište

HNK Osijek donosi na scenu NNT-a “Sumnjivo lice”

Hrvatsko narodno kazalište Osijek gostuje u četvrtak 19. maja od 20 sati na večernjoj sceni Novosadskog novog teatra u pozorišnoj sali Gimnazije “Laza Kostić” sa predstavom “Sumnjivo lice”. U pitanju je uzvratna poseta jer je NNT u martu gostovao u Osjeku i u prepunoj sali izveo predstavu “Ženidba na Čardaku”. Cena karte je 600 diara, a blagajna će biti otvorena sat vremena pre početka predstave.

zenidba-na-cardaku-scena2Udruženje Novosadski novi teatar čine profesionalni pozorišni glumci, a rad NNT-a osmišljavaju i vode nekoliko osnivača Ljubiša Milišić (glumac i direktor), Miljan Davidović, Nataša Ilin, Sanja Mikitišin, Nataša Milišić, Jugoslav Krajnov, Aleksandar Bogdanović, Sanja Ristić Krajnov i Jelena Šneblić.

 

– Novosadski novi teatar predstavlja potpuno nov koncept organizovanja profesionalnog pozorišnog stvaralaštva, koji se zasniva na ideji da nove generacije dramskih umetnika moraju sami stvarati uslove za lični savremeni umetnički izraz. Od početka igranja predstava 2008. godine imali smo 16 premijera, više od 370  izvedenih predstava koje je pogledalo više od 55000 gledalaca – kaže direktor NNT-a Ljubiša Milišić.

zenidba-na-cardaku-scena4NNT je za ovo vreme organizovao i brojna gostovanja drugih pozorišta, trupa i pojedinaca koji su igrali predstave za decu i odrasle u sali gimnazije “Laza Kostić” u okviru redovnog repertoara teatra.

– U septembru 2014. godine jednoglasnom odlukom predsedništva zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine, a na osnovu značaja i rezultata dotadašnjeg delovanja, Novosadski novi teatar je primljen kao punopravni član u zajednicu profesionalnih pozorišta i to kao jedini nezavisan teatar – kaže Milišić.

U Novom Sadu će zaživeti i “Koštana”.

 

Avatar

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

10 Shares
Share via
Copy link