Lifestyle Magazin

Snimak lava kojeg napada 20 hijena ostavio je planetu bez daha (VIDEO)

lav-hijene
Foto: Printscreen/BBC Earth

Uvek su lavovi uživali poštovanje i ugled kod ljudi. Njihova fascinantna pojava, griva, rika i hrabrost neki su od faktora koji ovu zver čine veličanstvenom životinjom. Čak i mališani znaju da je lav “kralj” životinja.

Dokumentarci o životinjskom carstvu su oduvek bili najbolji način da kvalitetno provedete slobodno vreme. Poboljšanjem tehnike, kamere i zvuka, snimci iz divljine postali su dramatičniji od mnogih filmova, a niko to ne ume bolje da dočara od emisije BBC Earth u najnovijoj dokumentarnoj seriji “Dynasties”.

Lava koga su nazvali Red okružilo je 20 krvoločnih hijena, i dok je očajnički pokušavao da se izvuče iz sigurne smrti nastao je još jedan dramatičan snimak za Oskara koji je za dve nedelje pogledalo skoro deset miliona ljudi.

– Tokom odrastanja, mladi mužjaci istražuju teritorije čopora. Red se sam izložio opasnosti i našao usred grada hijena – objašnjava narator.

Gladne hijene su pokušale da ga obore na zemlju, a lav je ubrzo počeo da gubi snagu… Očaj u njegovim očima govorio je da ne može još dugo da im se suprotstavi, a hijene su počele da kidaju kožu s njegovih leđa. Međutim, Redov urlik je čuo njegov brat iz čopora Tatu, i tada smo se uverili zašto je lav zaista kralj životinja.

U nastavku pogledajte kako je Tatu spasao svog brata.

Izvor: Noizz

Ako si kreten prema prirodi koja ti vazduh daje, kreten si i prema ljudima i životinjama sa kojima koegzistiraš

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
1.2K Shares
1.2K Shares
Share via
Copy link