Magazin Srbija

Deco, ovako izgledaju heroji: Dušan je spasao bebu koju su bacili kao smeće

Dušan Marjanović, vozač saniteta Hitne pomoći, koji je pronašao i spasio bebu bačenu u kontejner u Obrenovcu je heroj dana.

On je juče otišao na posao kao i svakog prethodnog dana. Samo, juče ništa nije bilo uobičajeno. Spasio je jednu bebu od sigurne smrti.

Vest da su policajci iz Obrenovca sinoć pronašli u kontejneru tek rođenu devojčicu potresla je Srbiju. Kako pišu mediji u GAK u Višegradskoj Hitna pomoć je dovezla sinoć M. P. (23) zbog ginekoloških problema. Kako se ispostavilo da se mlada žena tek porodila, navodno je lekarima rekla da se porodila u stanu u Obrenovcu i da je njena majka bacila bebu u kontejner ispred zgrade.

S druge strane, majka porodilje je to navno negirala i izjavila je da je to uradila njena ćerka. Kako bilo, beba je bila zamotana u kesu i bačena, a spasena je pukom srećom jer ju je upravo Dušan pronašao. Majka porodilje B. P. (61) uhapšena je danas zbog sumnje na krivično delo ubistvo u pokušaju.

Heroj Srbije Dušan Marjanović je odvezao majku u Višegradsku, a potom se vratio kada je dobio poziv od dispečara i poruku da je navodno pronađena i beba.

– I policija je došla na lice mesta. Tražili smo i kako ništa nismo našli policija je otišla do stana kako bi saznali gde je beba bačena. Ja sam ostao kod saniteta i kao da me je nešto teralo da preturam po kontejneru. U jednoj crnoj kesi sam našao stvari koje su bile krvave. Počeo da da vadim smeće iz kontejnera, međutim, u prvom kontejneru ništa nisam našao osim stvari – ispričao je za Lokalne novine Dušan.

Tad je i začuo nešto što mu je zvučalo kao dečji palač pa je počeo da pretura po drugom kontejneru u kome je pronašao četiri crne kese. Lagano je oborio kontejner da bi proverio da beba slučajno nije tu, piše Noizz.

– Izvadio sam četiri kese i čuo bebin plač. Kada sam vidio da je jedna kesa spolja krvava znao sam da je beba u toj kesi. Nisam znao da li je vezana, rukom sam probušio kesu kako bi beba došla do kiseonika. Pozvao sam dispečera da obavesti ekipu policije koja je već bila na terenu da sam pronašao bebu. Oni su istrčali iz zgrade. Jedna devojka policajac mi je pomogla dosta. Ona je pocepala skroz kesu u kojoj se nalazila beba i izvadili smo je iz kontejnera – kaže Dušan.

Bebu su odmah preuzeli i zbrinuli lekari na terenu.

– Kako smo saznali, beba je dobro. Ja sam sretan zbog toga, neopisiv je osećaj. Ja sam večeras najsretniji čovek na svetu – dodao je on.

Sin Nataše Miljković završio u bolnici zbog izmišljenog zagađenog vazduha i boljeg standarda

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
154 Shares
154 Shares
Share via
Copy link