Magazin

Harison Ford je karijeru započeo kao snimatelj turneje legendarnih The Doors, a nakon njih umalo je otišao u manastir na pokajanje

Zamislite Indijanu Džonsa kako na početku karijere sa druge strane kamere beleži sav razvrat rokenrol legendi Džima Morisona i njegovih ortaka iz benda “The Doors”, neprestano partijanje i lumpovanje na turneji koja je Harison Forda umalo odvratila od želje da bude slavan, poznat i uspešan holivudski glumac.

Malo poznata priča sa početka Fordove karijere, dogodila se 1968. godine zahvaljujući njegovom prijatelju Pol Ferari koji je Harisona pozvao da bude drugi snimatelj na projektu „Feast of friends“, o životu na turneji članova ovog legendarnog rokenrol sastava.

Harison Ford, u tom trenutku student koji se bavio i stolarijom, morao je jako brzo da nauči osnove snimanja kamerom, a njegovom uspešnom testiranju prisustvovali su članovi benda, Džon Densmor i Robi Kriger.

Iako je snimao amaterskom kamerom, veliki deo njegovog video zapisa ušao je u montažu i konačnu verziju filma. Desetak dana seksa, droge i rokenrola umalo nije promenilo istoriju Holivuda, piše headliner.rs.

Živa legenda Harison Ford govorio je kako je poznanstvo sa Morisonom i ekipom uticalo na njegovu svest u tom periodu.

– Radio sam „road“ film sa Dorsima, trajalo je sve desetak dana, koncertna turneja. Kada se to završilo. bio sam na korak od toga da odem u manastir. Mislio sam da je to u redu, ali nisam mogao da pratim tu ekipu. Bilo je to previše za mene – poverio se Ford i otkrio malo poznatu tajnu rokenrol kulture.

Neverovatno da je akcioni heroj i Holivudski zavodnik nekada bio „roudi“ nekom bendu, ali istina je da svako negde mora da počne. Sanjao je i dosanjao svetla slave i pozornice, a sa ovakvim početkom sigurno je imao pravo lansiranje, direktno u orbitu.

Manastirski rokenrol: Monasi iz Tumana spojili Boga i Iron Maiden (VIDEO)

 

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link