Magazin Svet

Hari i Megan nestali nakon sahrane i jednim potezom ponovo razočarali javnost

megan-hari
Foto: Profimedia

Iako je kraljica umrla pre gotovo dve nedelje, dešavanja u vezi sa njenom sahranom su još uvek aktuelna.

Tako se danas mnogi pitaju gde su nestali Hari i Megan i da li će prisustvovati krunisanu novog kralja, Harijevog oca.

Poznato je da par koji je napustio dužnosti kraljevske porodice i sada živi u Americi ima problematične odnose s ostalim članovima.

Otkako su napustili dužnosti u kraljevskoj porodici, učestvovali su u brojnim intervjuima, uključujući bombastični intervju s američkom voditeljkom Oprom Vinfri prošle godine. U njemu su optužili kraljevsku porodicu za rasizam, tvrdeći da je neimenovani član porodice imao neprimerenu primedbu o njihovom sinu Arčiju pre nego što se rodio i da je institucija propustila da pomogne suicidnoj Megan.

Ipak, od kraljičine smrti, koja se dogodila pre gotovo dve nedelje, našli su se u srcu svih zbivanja. Sada se postavlja pitanje šta su učinili nakon što je u ponedeljak završena sahrana? Par je poslednji put viđen u javnosti dok su napuštali kapelicu Svetog Džordža izgledajući iscrpljeno, a Hari je pritom uzdahnuo i privukao još više pažnje. Reakcije javnosti bile su izrazito negativne nakon viđenog.

Nakon toga su, čini se, prisustvovali privatnom pokopu kraljice, na kom su bili članovi porodice i njeni najbliži. Nakon toga proveli su noć u Vindsoru. Međutim, kako piše The Times u Ujedinjenom Kraljevstvu neće ostati još dugo. Razlog je taj što nameravaju što pre da odlete u svoj dom u Kaliforniju kako bi mogli ponovo da budu sa svojom decom – Arčijem, koji ima tri godine i jednogodišnjom Lilibet.

princ Hari Vilijam
Printscreen/Youtube/Sky News

Uprkos turbulentnoj vezi u poslednjih nekoliko godina, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa i ostali članovi kraljevske porodice ujedinjeni su u tuzi nakon kraljičine smrti.

To je nametnulo pitanja o mogućnosti pomirenja između Harija, njegovog brata Vilijama i njihovog oca, kralja Čarlsa.

kraljevska-porodica
Foto: Chris Jackson / PA Images / Profimedia

Uprkos izveštajima o razdoru između dvojice braće, Vilijam i Hari ostali su srdačni jedan prema drugom i viđeni su kako razgovaraju tokom posete. To je usledilo nakon što je kralj odao priznanje paru u svom obraćanju naciji dan nakon smrti njegove majke, rekavši: “Takođe želim da izrazim svoju ljubav prema Hariju i Megan dok nastavljaju da grade svoje živote u inostranstvu”.

Pre kraljičine sahrane, Hari i Megan prisustvovali su proslavi njenog platinastog jubileja u junu, ali su se veći deo vikenda držali podalje od pogleda.

Još je nejasno hoće li prisustvovati krunisanju Čarlsa III i ostaje da vidimo hoće li nesuglasice ostaviti po strani u pokušaju da se zauvek zaleče razdori i hoće li njihova pojava na kraljevskim događanjima postati uobičajena.

(Kurir.rs/ Story.hr)

TUGA JE OGROMNA: Klisani se čituljom oprostili od kraljice Elizabete (FOTO)

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

21 Shares
Share via
Copy link