Dogadjaji

Gurmanski kutak na manifestaciji Prosto k’o pasulj

Gurmanski kutak i Ulica starih zanata su deo manifestacije na kome se promovišu kultura, umetnost i tradicija. U okviru Gurmanskog kutka predstaviće se srodne manifestacije i gurmanski specijaliteti, dok će u Ulici stanih zanata biti izloženi i prodavaće se ručni radovi, proizvodi starih zanata, med, vina cveće i umetnine.

Prijave za učešće u Ulici starih zanata vrši se na broju Turističke oranizacije opštine Temerin. Ukoliko u Temerin dolazite u petak, neophodno je naglasiti da su smeštajni kapaciteti u opštini Temerin ograničeni, pa preporučujemo da svoj smeštaj rezervišete na vreme ili da se smestite u Novom Sadu, koji je na 20-tak minuta vožnje udaljen od Temerina.

pasuljijada-pasulj
privatna arhiva

Humanitarni ručak predstavlja podelu 3000 besplatnih porcija. Podela će biti u subotu u 12 časova 4. juna 2016. godine. Sva sredstva od humanitarnog ručka su namenjena za temerinsko humanitarno udruženje Dete Temerina.

Petak veće je rezervisano za dobar provod i muzičke nastupe dva lokalna benda Čupavci i Dr. Funkenštein, zatim sledi nastup grupe Piloti, i za kraj dva dj-a u okviru AS FM žurke. 04. juna 2016. nastupa grupa Garavi sokak nakon čega sledi nastup tamburaškog orkestra Temerinski biseri.
Prijave za takmičarske ekipe su uveliko u toku, a kotizacija za takmičenje u kuvanju pasulja iznosti 2.000,00 rsd po ekipi. (ekipe obično broje od 8-10 članova). Svakoj ekipi biće obezbeđene dve klupe i sto, drva za loženje, natkriveni prostor – šator i poklon paket. Ekipu možete prijaviti na broj telefona Turističke organizacije opštine Temerin: 021/844-655; ili direktno u kancelariji ili suvenirnici Turističke organizacije opštine Temerin (Novosadska 352, Temerin).
Izviđačke igre odigravaju se paralelno sa takmičenjem u kuvanju pasulja. Svako je dobrodošao da se oproba u ovom delu manifestacije i takmiči se u gađanju praćkom, skijanju na travi, pravljenju kule od šapurika, i igrama bez granica koje obuhvataju skakanje u džaku, nošenje ping pong loptice u kašici, gašenje upaljene sveće pištoljem na vodu, pecanje i sl.
Manifestacija Prosto k’o pasulj ove godine će se održati 3. i 4. juna 2016. godine (petak i subota) na temerinskom vašarištu. Reč je o sada već naširoko poznatom događaju. Osnovna ideja jeste promovisanje opštine Temerin kroz zabavu, druženje, rok svirke, igre i naravno takmičenje u kuvanju najboljeg pasulja.

Više na njihovoj Facebook stranici.

Više o ovoj manifestaciji

 

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

17 Shares
Share via
Copy link