Magazin Svet

U Grčkoj prvi slučaj ZATVORA PRE SUĐENJA za svirepo ubistvo mačke

patras grcka

Istražni sud u Patrasu odredio je pritvor 23-godišnjem mladiću zbog svirepog ubistva mačke. Ovo je prvi put u da je sud u Grčkoj zadržao u zatvoru osumnjičenog za zlostavljanje životinja pre početka suđenja.

“To je prvi istražni pritvor počiniocu i priznato ubici životinje od novembra prošle godine, kada su se ubijanje i mučenje životinja pretvorili u krivično delo. Ovaj 23-godišnjak je uhapšen u ponedeljak kada je prijavljen zato što je lutao ulicama sa beživotnim telom mačke koju je zaklao nešto ranije. Čak je držao i sečivo kojim je ubio životinju”, saopštila je Panhelenska federacija za brigu o životinjama (PAWF), a prenosi  portal Protothema.

U svojoj objavi na Fejsbuku PAWF navodi: „Prvo istražno hapšenje u Grčkoj pod prijavom 4745/2020 za mučenje i ubijanje mačića u Patri.”

“Čestitamo advokatu Eleni Arvanitis, dobrovoljcu i savetniku gradonačelnika Patrasa Peletidisa Aleksandri Dimopulu, veterinaru Eleni Bourdakou, Drugoj policijskoj upravi za brzu reakciju i svima koji su pomogli da se počinilac uhapsi i pritvori”, navodi se u objavi.

Dvadesettrogodišnjak je uhapšen 26. jula nakon navoda da je nosio zaklanu životinju i improvizovano sečivo kojim je ubio mačku.

Vlasnik grčkog restorana u Nea Makri koji nam je vratio veru u dobrotu

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Neko ima svirepu mačku, neko svirepog belog vuka.
    Ne piše da li je mačka mjaukala protiv izabranog precednika.
    Ako jeste, sama je sebi kriva.

OGLAS

954 Shares
954 Shares
Share via
Copy link