Srbija

Gradovi koje morate posetiti

Srbija ima nekoliko predivnih gradova u kojima turizam prosto cveta. Reč je o mestima koja su puna zelenila, zanimljivih i značajnih lokaliteta, mestima u kojima se neguje kulturni život ljudi. Gradovi koje smo za vas izdvojili u daljem tekstu su oni koji uspešno čuvaju svoju tradiciciju i bogatu istoriju. Ukoliko želite da saznate nešto više o njima, samo nastavite da čitate:

Sombor- grad zelenila i poezije

Slobodno se može reći kako je Sombor jedan od najlepših gradova naše zemlje. Ovo je grad u kome ćete pronaći nekoliko lepih i raskošnih građevina sa unikatnim i bogato dekorisanim fasadama. Zadivljujuća i istaknuta arhitektura grada Sombora jedan je od razloga zbog kojih ćete sigurno uživati u otkrivanju svih njegovih lepota, kao i u dugim šetnjama glavnim šetalištem. Vajdenbergova palata, Kronić palata, kao i somborska Gradska kuća samo su neke od impozantnih građevina Sombora. Ono što Sombor posebno izdvaja jeste zajednički život različitih kultura i vera. Upravo zbog toga, u ovom gradu ćete pronaći katoličke i pravoslavne crkve, kao i sinagoge. Dobar smeštaj može dodatno pomoći vašem odmoru i upotpuniti ga na pravi način. Srećom, Sombor smeštaj raznovrstan, tako da postoji za svakoga po nešto. Svaki kutak grada je uređen sa posebnom pažnjom. Naravno, Sombor je divan grad pun zelenila, drveća i lepo uređenih parkova u kojima možete napraviti savršen piknik sa celom porodicom. Ovo su mesta u Somboru koja prosto morate posetiti:

  • Gradski muzej Sombor
  • Narodno pozorište Sombor
  • Specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje

Subotica- prava, vojvođanska bajka

Subotica je grad na severu naše zemlje i predstavlja pravu riznicu bogate kulturne baštine prostrane i ravničarske Vojvodine. Subotica se nalazi na svega 10 km udaljenosti od mađarske granice, što je čini još jednim gradom u kom veoma uspešno živi i radi zajedno veliki broj različitih vera i nacionalnosti. Jedinstvena atmosfera, izvrsna hrana i veoma kvalitetna vina sa dugom tradicijom su samo deo bogate, turističke ponude Subotice. Ovo je grad pun zanimljivih mesta koja su idealna za razonodu i zabave cele porodice, a okolina Subotice jednako je lepa i zanimljiva koliko i njen centar. Napa preporuka je da obavezno posetite i čuveno paličko jezero, najveće jezero u našoj zemlji, koje već dug niz godina privlači veliku pažnju turista širom zemlje i regiona. Verujemo da nečete zažaliti. Subotica smeštaj je veoma raznovrstan, tako da smo sigurni da će svako pronaći nešto za sebe. Ukoliko vas zanimaju zanimljivosti koje možete pronaći u ovom gradu, obavezno pročitajte i ovaj interesantni tekst o strancima koji su kupili kuću u Subotici.

Smederevo- mesto bogate kulture i tradicije

Grad Smederevo može biti sjajna destinacija za izlet sa celom porodicom, kao i romantičan vikend u kome ćete uživati sa vojom voljenom osobom. Smederevo je zaista jedno posebno i istaknuto mesto puno značajnih lokaliteta i događaja koji bili ključni za razvoj i napredak naše države. Smederevska tvrđava je, svakako, jedan od vodećih i važnih simbola ovog grada, tako da je poseta ovom srednjovekovnom utvrđenju zaista nezaobilazna. Ukoliko želite da osetite pravu čaroliju srednjovekovne države onda ste na pravom mestu. Još jedna od prednosti ove impozantne tvrđave je fantastičan pogled na dugi, plavi Dunav koji se pruža sa zidina tvrđave. Pored obilaska Smederevske tvrđave, naš savet je da posetite veličanstveni, snežno-beli hram Svetog Geogrija koji će vas u potpunosti oduševiti svojom lepotom i nesvakidašnjom arhitekturom.

Užice – oaza šumadijskog zelenila

Užice je grad koji pleni svojo jedinstvenom lepotom i zanimljivom turističkom ponudom. Naravno, neposredna blizina Zlatibora, Tare i čuvenog etno- sela Drvengrad samo dodatno podstiče rast i razvoj turizma ove regije. Užice je poseban grad koji može da mnogo toga dobrog i lepog ponudi svim svojim građanima i posetiocima. Verujemo da će vas Užice zadiviti svojim raznobojnim, načičkanim kućama koje krase sva njegova brda i uzvišenja, svojom lepo uređenom i čistom plažom i naravno, tradicionalnom, užičkom lepinjom. Ukoliko tragate za dobrim i proverenim smeštajnim jedinica u ovome gradu, ne tražite dalje jer ste na pravom mestu. Stan na dan Užice je tu da vam pruži najbolji smeštaj. Apartmani su veoma lepo opremljeni, sa svim neophodnim pogodnostima, tako da smo gotovo sigurni da ćete pronaći nešto po vašoj meri, mogućnostima i ukusu. Ovo su naše preporuke šta sve možete videti i raditi u Užicu:

  • Posetite vidikovac Zabučje
  • Isporbajte Zip line
  • Popnite se na tvrđavu Stari grad
  • Probajte komplet lepinju
  • Obiđite prvu hidroelektranu po Teslinim principima

Nadamo se da vam je ovaj kratak tekst dao korisne i zanimljive predloge o tome koje gradove je vredno posetiti. Ovi divni gradovi Srbije prosto plene svojom lepotom i ponudom, a pored toga su idealni za sve generacije i porodične odmore. Naravno, pored ovih Srbija se ponosi i drugim, značajnim i jednako lepim gradovima, tako da verujemo da ćete, u budućnosti, čuti više i o njima.

Darko Damnjanović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link