hronika Novi Sad

Ko je Goranac (47) iz Novog Sada kog su štitili pripadnici Žandarmerije?

Goranac
Printscreen/privatna arhiva/Alo

Novosađanin, Goran Kovačević Goranac (47), koga su štitili pripadnici policije i Žandarmerije koji su jutros uhapšeni u Beogradu i Novom Sadu, već je bio na meti kriminalaca.

On je početkom septembra prošle godine bio ranjen u u pucnjavi u Cankarevoj ulici u Novom Sadu. Tom prilikom ubijen je MMA borac Uroš Stefanović (27).

Podsetimo, lisice su stavljene dvojici pripadnika novosadskog odreda Žandarmerije R. L. (43) i R. M. (47), Milošu K. (37) iz PU za grad Beograd, kao i policijskoj službenici Uprave za međunarodnu operativnu saradnju Slađani T. (45), piše Kurir.

Sumnja se da je R. L. je u julu ove godine tražio od R. M. dok je obavljao redovne zadatke da izvrši proveru kroz evidencije MUP-a za jedno lice iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana potraga, što je R. M. prikazao kao službenu radnju u službenim aktima. Takođe, sumnja se i da su vršili fizičko obezbeđenje njega i njegove porodice – saopštio je MUP.

hapsenje_
PrtSc/MUP

Sumnja se i da su iznajmili stan u Novom Sadu u blizini stana Gorana Kovačevića Goranca, u kom je pronađeno oružje i droga.

Izvor Kurira otkriva, Miloš K. i Slađata T. uhapšeni su zbog Goranca i to jer je u avgustu Miloš K. od Slađane T. tražio da kroz bazu Interpola proveri da li je za Gorancem i njegovim sinom raspisana međunarodna poternica. Posle provere obavestila ih je da za njima nisu raspisane nikakve poternice.

Goran Kovačević Goranac, od ranije je poznat javnosti. On je prošle godine preživeo napad u Novom Sadu u kom je ubijen njegov telohranitelj Uroš Stefanović MMa borac. U napadu, Goranac je samo lakše ranjen. Zbog pucnjave na njega uhapšena su dvojica muškaraca kojima se i dalje sudi pred Višim sudom u Novom Sadu.

– Prošle godine nije bio prvi napad na njega, on je i pet godina bio meta napada. Tada je u pucnjavi kod osnovne škole ranjen njegov šurak Niko Uskoković. Goranac je bio hapšen 2017. zbog sumnje da je sa još četvoricom muškaraca učestvovao u otmici Gorana Cvijetića. Osumnjičeni su se navodno branili time da su izveli „građansko hapšenje“ jer su sumnjali da je Cvijetić umešan u ubistvo Teodore Kaćanski. Među otmičarima tada je bio i Dalibor Bogdanović Boća, kom se sudi zbog sumnje da je 2. septembra prošle godine pokušao da ubije Kovačevića.

Goranac je privođen i 2010. i to zbog sumnje da je učestvovao u trgovini skankom u Novom Sadu.

Pala 4 policajca iz Novog Sada i Beograda, štekali oružje i drogu za kriminalca

Luftika ##

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

338 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap