Magazin Srbija

Svedok saradnik otkrio kako je Veljin klan ubio Gorana Mihajlovića, komšinica za dlaku izbegla smrt

goran-mihajlovic
Foto: Privatna arhiva

Novi svedok saradnik Nikola Spasojević, koji je otkrio pojedinosti o optuženim pripadnicima grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ispričao je, između ostalog, svoja saznanja o ubistvu Gorana Mihajlovića, mladića čija se likvidacija ne nalazi u optužnici protiv Belivuka i Miljkovića, ali se od samog hapšenja povezivalo sa njima.

Tek od nedavno, Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv pet pripadnika klana zbog ovog zločina.

U najnovijem broju nedeljnika NIN otkriveni su novi detalji iz istrage, ali i reči svedoka i optuženog Spasojevića koji je ispričao, povodom ubistva Mihajlovića, ka­ko mu je Belivuk dao novac da kupi najlon, čizme, rukavice, debeli kabl, lance, čekić, stare automobilske gu­me i 40 do 50 džakova ćumura.

Zatim je naveo kako mu je izvesni „Nenad Đeneral“ dao telefon sa Skaj apli­kacijom na koji mu je Belivuk poslao poruku da mu je potreban to veče.

Uveče se našao sa optuženim Milo­šem Budimirom, sa kojim je vozio do Ritopeka gde ih je sačekao Belivuk.

Ispričao je kako ga je Belivuk odveo do garaže i pokazao mu tajni prolaz koji je bio zaklonjen betonskim zi­dom koji se pomerao.

Iza zida je bio Miljković i svi zajedno ulaze u tajnu prostoriju gde je video momka koji je ležao na ćebetu iznad rasprostrtog najlona. Opisuje da su momku bile vezane ruke i noge, a glava je od nosa nagore bila oblepljena sivom trakom.

Spasojević je rekao da su ga Belivuk i Miljković zatim izveli iz pros­torije i tražili da nabavi kamion kako bi sklonili telo, kada ubiju mo­mka.

Dodao je da je sa osumnjičenim Vladom Draganićem te noći čuvao Mihajlovića, čije će ime saznati tek naknadno.

Ispričao je da je kratko razgovarao sa Mihajlovićem, koji mu je prvo rekao da ne sme da razgovara sa njim jer su mu Veljko i Marko obećali da će ga pustiti sutra.

Zatim je Mi­hajlović, po tvrdnjama Spasojevića, rekao da ima 21 godinu, ženu i ćerku. Spasojević je naveo da ga je pitao kako je došao u ovu situaciju i da je dobio odgovor: „Namestili su me drugovi.“

Opisao je da su ujutru rano došli Belivuk i Miljković, a da je on oti­šao po kamion koji su mu rekli da nabavi. Kada se vratio sa Milošem Budimirom, rekao mu je Miljković da uđe u prostoriju i da probudi otetog momka.

– Ja ulazim i kažem: `Momak, probudi se`, gde oni pale svetlo i po­činju da se smeju. Opažam nepomič­no telo momka umotanog u najlon i vidim da je ubijen. Rekli su mi da je otrovan – pričao je Spasojević.

Telo Mihajlovića su, prema iskazu Spa­sojevića, stavili u ciradu i preba­cili u kamion i zatim prekrili dža­kovima.

Opisuje kako su u dva vozila, Belivuk i Miljković automobilom ispred kamiona, išli do kuće u bli­zini Slankamena.

Stižu na plac gde se Belivuk i Miljković presvlače u kombinezone, a njemu naređuju da oko tela postavi stare automobilske gu­me i granje, što zatim pale.

veljko-belivuk-afp
Izvor: Pedja Milosavljevic/AFP

„Da je prišla bliže, morali bismo i nju“

Ispri­čao je kako je prišla komšinica iz obližnje vikendice i da je Belivuk kratko komunicirao sa njom. Zatim je, kako je svedočio, Belivuk rekao:

– Da je prišla bliže, morali bismo i nju.

Spaljene ostatke tela Mihajlovića, prema opisu Spasojevića, stavili su u kamion i zatim ih bacili sa Pupi­novog mosta u Dunav.

U Skaj aplikaciji, koju su otkrile francuske službe, nalaze se fo­tografije vezanog Mihajlovića dok je živ, kao i fotografije nakon što je ubijen i nakon što je spaljeno telo.

Velja Nevolja tvrdi da je za SNS organizovao bakljade i skandiranje protiv Đilasa

OGLAS

337 Shares
337 Shares
Share via
Copy link