Magazin

Žrtva Velje Nevolje bio na policijskim „merama“ u trenutku nestanka, istina isplivala posle 3 godine

goran mihajlovic
Foto: Privatna arhiva

Ubistvo Gorana Mihajlovića (21) rasvetljeno je posle pune tri godine od nestanka u Beogradu, a pitanje svih pitanja glasi – kako je moguće da policija i njene službe nisu imale nikakve informacije o njegovoj sudbini ako se zna da je pokojni Mihajlović bio na merama nadzora od strane Specijalne službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK)!?

Mihajlović se pozdravio sa porodicom tog 1. aprila kada je izašao iz kuće uz obećanje da se brzo vraća. Policija je tek 12. aprila pronašla njegov automobil na Novom Beogradu, a u njemu pištolj i njegovu ličnu kartu.

Majka je redovno odlazila u policiju i molila za pomoć nadležne inspektore, međutim zbog šturih informacija i utiska da se na ovom slučaju ne radi, Sanja Mihajlović je sa svojom i pričom ostalih majki nestalih mladića izašla u javnost kako bi se na taj način povećao pritisak na državne organe da savesno rade svoj posao.

Informacije i dalje nisu stizale od državnih organa, a porodica je privatnom istragom uspela da sazna ko stoji iza Goranovog nestanka. Reč je bilo o ozoglašenoj kriminalnoj organizaciji poznatoj pod nazivom Kavački klan, odnosno beogradska ekspozitura koju kontrolišu Veljko Belivuk i Marko Miljković.

– Posle izvesnog vremena, krenuli smo sami u potragu. Došli smo i do snimaka sa kamera, gde se vidi da se sreo sa Ninom Šuntićem, i da je ušao u njegov „smart“. Goranov džip je ostao na parkingu u Resniku. Sve se to vidi na kameri. Posle izvesnog vremena, kamera je zabeležila i muškarca sa bradom, naočarima i kačketom kako dolazi i otključava vozilo mog Gorana i odvozi ga negde. I to oko 16.30, a od tog trenutka i telefon mog sina je nedostupan – rekla je Sanja novinarima Telegrafa.

sanja
Printscreen

Prema njenim rečima, ona je sve vreme bila u komunikaciji sa inspektorom Božidarom Stolićem, koji je uhapšen nedugo nakon Belivukove grupe, juna 2021. godine, zbog optužbi da je u dugom vremenskom periodu za novčanu nadoknadu od 500 evra odavao službene tajne i podatke iz istrage pripadnicima klana.

Sudbinu Mihajlovića otkrio je uhapšeni pripadnik klana Nikola Spasojević koji je odlučio da sarađuje sa Tužilaštvom zarad smanjenja kazne zatvora.

On je ispričao da je u kuću strave u Ritopeku otišao sa optuženim Milošem Budimirom gde su ih sačekali Marko Miljković i Veljko Belivuk.

Tada su ga kroz tajni prolaz odveli u prostoriju u kojoj se nalazio Mihajlović, čiji identitet je saznao kasnije.

Prema njegovom iskazu, Mihajlović se vezan nalazio na najlonu i već je naslutio kakva sudbina je namenjena nesrećnom mladiću.

Kada je ostao sam sa Mihajlovićem u prostoriji, za čije čuvanje je bio zadužen u toku jedne noći zajedno sa osumnjičenim Vladom Draganićem, pokušao je da započne razgovor. Kako je Spasojević ispričao, Mihajlović nije želeo da govori jer su mu Belivuk i Miljković obećali da će ga sutra pustiti.

velja-nevolja-klan-veljko-belivuk-i-marko-miljkovic04-830x0
Foto: Printscreen TV Pink

Rekao je samo da ima 21 godinu, da ima dete i ženu, a kada ga je Spasojević upitao kako je dospeo u ovu situaciju, dobio je odgovor: “Namestili su me drugovi.”

Rano ujutru došli su Belivuk i Miljković i naredili mu da ode po kamion koji su mu prethodno kazali da nabavi. Vratio se sa Budimirom, a onda mu je Miljković rekao da uđe u tajnu prostoriju i probudi otetog mladića.

– Ja ulazim i kažem: `Momak, probudi se`, gde oni pale svetlo i po­činju da se smeju. Opažam nepomič­no telo momka umotanog u najlon i vidim da je ubijen. Rekli su mi da je otrovan – pričao je Spasojević prema saznanjima NIN-a.

Telo je spaljeno na placu vikendice u Surduku, a ostatke su Belivuk i Miljković sa Pupinovog mosta bacili u Dunav.

surduk
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Razlog zbog čega je Mihajlović ubijen, koji se vodi kao prva žrtva Belivukovog klana, ostaje i dalje nejasan. Prema nekim tvrdnjama reč je o poslu sa narkoticima koji je Belivuk hteo da preuzme od Nenada Stankovića, tasta Gorana Mihajlovića. Kako je Stanković uhapšen zajedno sa ćerkom Tijanom i saradnicima sa kojima je proizvodio ekstazi u velikim količinama, Mihajlović je bio zadužen za porodični biznis svoje nevenčane supruge.

Belivuk je navodno želeo da preotme i stavi pod kontrolu proizvodnju i prodaju narkotika po Beogradu, a Mihajlović se, prema tim tvrdnjama, samo našao na putu.

Pored svih zverstava koja su počinili pripadnici Belivukovog klana, najviše zabrinjava uloga policijskih službenika i vrha MUP-a, počevši od nekadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića pa sve do aktuelnog ministra policije Aleksandra Vulina.

Tu je naravno i vrlo bitna rola Dijane Hrkalović, ali i inspektora SBPOK-a i drugih policijskih službi koji nisu reagovali na vreme kako bi se neka ubistva spečila.

Svi smo gledali na Pinku snimke sa kamere postavljene pored ulaza u kuću u Ritopeku. Policija je jasno znala da ko u tu kuću uđe živ neće izaći, a oni su i dalje samo nadgledali kriminalnu grupu prepunu sociopata i krvoločnih ubica.

ritopek
Foto: Nova.rs

Kako je moguće da neko ko se nalazi na “merama” postane nestalo lice o kojem se pune tri godine ništa ne zna, sve dok jedan od učesnika tih zverskih rituala nije odlučio da progovori kako bi dobio umanjenu kaznu?

Majkama i porodicama ostaju suze, ostalim građanima strah, a budućim klincima neki novi idoli, „vitezovi“ asfalta i žestoki momci koji voze dobra kola, vrte veliki novac i ne žive od Vučićeve prosečne plate.

Jasno je svima, samo se fantastično pravimo ludi i blesavi, da je Srbija crna rupa u koju ljudi od krvi i mesa, pod nadzorom profesionalaca, propadnu i onda misterioznim portalom izađu na naslovnim stranama i ružičastim TV kanalima.

Nakon svega, ponovo smo na početku.

Ko štiti kriminalce u Srbiji, da li je država slaba ili jednostavno nema interes da očisti ulice i jednom za svagda završi sa ovakvim pričama na tlu naše Republike?!

Inspektor Stolić odavao informacije Belivukovom klanu za 500 evra, pronađena krv po kući u Ritopeku

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link