Film Magazin

Glumac Goran Jevtić osuđen za bludne radnje u somborskom pozorištu

Srpski glumac Goran Jevtić pravosnažno je osuđen da deset meseci kućnog pritvora, zbog sumnje da je 2014. godine izvršio nedozvoljenu polnu radnju nad maloletnikom.

Kako navode beogradski mediji, Jevtić će se žaliti na presudu, jer smatra da je nevin.

Ukoliko presuda donešena pred Osnovnim sudom u Somboru bude potvrđena, Jevtić će kaznu služiti u svom satnu sa nanogicom.

Prema optužnici, Jevtić je u avgustu 2014. godine obljubio 16-godišnjaka L.K. tako što ga je primoravao na oralni seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru. Incident se dogodio tokom žurke koja je održana u večernjim satima, posle manifestacije Pozorišni maraton.

Senzacionalističko izveštavanje o tom slučaju, na osnovu krivične prijave oca maloletnika, izazvalo je bilo burne reakcije javnosti, pokrenuta je onlajn peticija koju je potpisalo više od 5.000 ljudi, a reagovala su i udruženja novinara i Udruženje dramskih umetnika Srbije.

Jevtić je od početka tvrdio da nije kriv, a sudski postupak bio je zatvoren za javnost jer je oštećeni bio maloletan.

Jevtićev branilac, advokat Vladimir Horovic izjavio je medijima da će se žaliti na presudu.

Jevtić je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a od 2012. godine saradnik je na Katedri glume Akademije umetnosti u Beogradu.

Dobitnik je niza nacionalnih i internacionalnih nagrada, među kojima su i nagrade “Miloš Žutić”, “Ljubinka Bobić”, “Zoran Radmilović”, “Ardalion”, plaketa “Žanka Stokić”, godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Pozorista “Boško Buha”..

Osim glumom, bavi se i režijom. Nedavno je u Ustanovi kulture “Vuk Stefanović Karadžić” premijerno izvedena predstava “Kad je Niče plakao”, prema romanu Irvina Jaloma, u dramatizaciji Jordana Cvetanovića i režiji Jevtića, koji je rekao da postavljanjem tog bestselera na scenu želi da progovori o ljudskim osećanjima i suočavanju savremenog čoveka sa svetom unutar sebe i oko sebe.

Emir Hadžihafizbegović teže povređen na premijeri, otkazane predstave

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
73 Shares
Share via
Copy link