Srbija Vesti

Kukavice su pre 19 godina ispalile 87 metaka u srpsku decu, ubice i dalje šetaju slobodno, a Ivan i Pantelija su pod zemljom

Spomenik, Goraždevac
Foto: Printskrin, Kancelarija za KIM

Na današnji dan (13. avgust) pre 19 godina na srpsku decu koja su se kupala u reci je ispaljeno 87 metaka.

Ubijeni su Ivan Jovović (19) i Pantelije Dakić (12) a  teško ranjeni Ðorde Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13).

Nažalost, ni do dan danas, ovaj mučki napad nije rasvetljen a istraga je zatvorena još pre 10 godina.

Deca se kupala u reci a onda krenula rafalna paljba

Podsetimo, sve se dogodilo u Goraždevcu kod Peći kada su nepoznati napadači zapucali na srpsku decu dok su se kupali u reci Bistrici.

– Voleo bih da podsetim sve koji ovo prate i koji znaju za ovo da je bilo 98 dece, a ispaljeno je 87 metaka na decu. To je zločin nad zločinima, to može samo bolestan um da uradi –  rekao je svojevremeno novinarima Milisav Dakić, otac ubijenog Panta Dakića koji danas apeluje na državu da rasvetli ovaj zločin.

Inače, Euleks je usled nedostatka dokaza 2001. godine obustavio istragu tokom koje je policija saslušala 75 svedoka i pretresla 100 kuća.

UNMIK nudio milion evra nagrade ali uzalud

Napadači na srpsku decu koja su se kupala 500 metara od centra sela nikada nisu kažnjeni uprkos obećanju tadašnjeg šefa UNMIK policije da će “prevrnuti svaki komad zemlje kako bi našao ubice”.

Nije pomogla ni nagrada od milion evra koju je ponudio UNMIK. Zbog tog zločina održana je i hitna sednica Saveta bezbednosti UN.

Podsetimo, u najteže zločine nad Srbima spadaju i ubistvo 14 žetelaca u Starom Grackom, ubistvo tročlane porodice Stolić kod Obilića kao i postavljanje eksploziva pod autobus Niš ekspresa kod Podujeva kada je poginulo 12 putnika koji su išli na zadušnice.

Izvor: Telegraf

U Peći je nekada živelo 20.000 Srba, a danas živi samo jedna osoba – Rumena Ljubić (VIDEO)

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

101 Shares
101 Shares
Share via
Copy link