Izvor: blic.rs
Dogadjaji Film

Glumačka ekipa filma Hiljadarka na premijeri u Novom Sadu

Šta se dobije kada se spoje bosansko-hercegovačka, hrvatska i srpska produkcija, najbolji glumci regiona i tipičan balkanski humor? Dobija se Hiljadarka, novi film reditelja Nenada Đurića, snimljen prema originalnom scenariju bosansko-hercegovačkog pisca Zilhada Ključanina.

Glumačka ekipa na čelu sa mladom bosanskom glumicom Aidom Bukvom sinoć je gostovala u Novom Sadu gde je film prvi put prikazan. Prepremijeru ovo ostvarenje imalo je na Sarajevo Film festivalu, a publika je do sada imala priliku da ga gleda još i u Beogradu, Zagrebu i Tuzli.

PROČITAJTE JOŠ: Najsmešnije replike domaćih filmova 

Radnja se odvija u malom gradiću u Bosni, godina je 1955-a i Tito je najbitniji čovek u zemlji. Glavni glumac Atif Kurtović (Branislav Trifunović) nasledio je očev posao u rudniku, ali odbija da nastavi porodičnu tradiciju i da odlazi u jamu. Njegov život se menja kada ga odaberu kao lice koje će biti na novoj novčanici od 1.000 dinara. On odlazi u Beograd, upoznaje Tita i postaje najvažnija osoba u svom selu. Ubrzo se zaljubljuje u devojku koja se predstavlja kao Hiljadarka (Aida Bukva) i njegov život se opet menja.

PROČITAJTE JOŠ: Šta nas ove jeseni očekuje u bioskopima 

U filmu igraju još Milutin Mima Karadžić, Nikola Kojo, Željko Pervan, Slaven Knezović i mnogi drugi. Atifov najbolji drug je poštar Fade kojeg igra Moamer Kasumović, glumac kojeg mnogi znaju po ulozi Damira u seriji Lud, zbunjen, normalan. On kaže da je zadovoljan dosadašnjim utiscima publike.

– Možda ja to shvatam previše lično, ali mislim da su za sada komentari veoma pozitivni. U Bosni je za 7 dana prodato 10.000 karata, što je veliki uspeh – kaže Kasumović.

hiljadarla.premijera-arena

On kaže da mu ne smeta što ga mnogi poistovećuju sa likom Damira kojeg igra u seriji, i otkriva nam da čak i u privatnim razgovora kolegu Mustafu Nadarevića zove dedom, a Senada Bašića tatom i da su tokom godina postali prava familija.

Film Hiljadarka od juče je na redovnom repertoaru Arene  Cineplex i možete ga gledati svakog dana u 18.50, 20.40 i 22.20. Do tada, uživajte u trejleru.

 

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share