Magazin Poznati

Poznati glumac kog Srbi obožavaju kao tinejdžer bio seksualno zlostavljan

metju-mekonahi
Metju Mekonahi Foto: EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS

Mnogo toga znamo o poznatom glumcu, koji je nedavno izdao i autobiografiju, ipak, pojedini detalji su uvek iznova potresni. Naime, Metju Mekonahi je otkrio u podkastu Amande de Kadenet „The Conversation: About the Men“ da je bio zlostavljan kao tinejdžer.

Metju je govorio o tome kako je bio „ucenjen da ima intimni odnos kao 15-godišnjak i da ga je drogirao i zlostavljao muškarac kada je imao 18 godina“, a o ovome je već govorio i u svojoj knjizi „Zelena svetla“.

Iako 52-godišnji glumac nije išao na terapiju kako bi rešio traumu koju je doživeo, rekao je da je u životu imao mnogo ljudi koji su mu pomogli da to preživi:

– Imao sam jako dobre prijatelje. Imao sam dobre mentore. Imao sam starije muškarce, starije žene, bračne parove, koji su odvojili vreme da sednu i porazgovaraju sa mnom.

Metju je rekao kako je u obe situacije u kojima je bio zlostavljan bio svestan da nije reč o zdravom odnosu, a da su mu u tom shvatanju pomogli raniji razgovori s tatom.

– Roditelji su me učili poštovanju žene, poštovanju veze, poštovanju se*sualne intimnosti, poštovanju prostora. Otac mi je rekao: „Ako ikada osetiš da devojka okleva, prestani.“ I bio je u pravu, doveo sam sebe do određenih situacija i znao sam kada treba da stanem. Nikada nisam prestao da verujem u stvari kojima su me učili moji mama i tata. Rekao sam sebi da se neću plašiti veze jer je moje prvo iskustvo bila ucena – ispričao je glumac.

Osim toga, istakao je da ne poriče to što se dogodilo, ali da voli život i da veruje u ljude.

– I dalje mi je poverenje na prvom mestu. Neću da idem kroz život noseći taj teret, da to definiše način na koji se ponašam prema ljudima oko sebe – dodao je Metju.

Metju Mekonahi glumio je u pregršt filmova, a dobio je i filmsku nagradu Oskar za fantastično odigranu glavnu mušku ulogu u filmu „Dallas buyers club“.

Izvor: Žena

Užas u Novom Sadu: Otac i deda seksualno zlostavljali trogodišnju devojčicu

72 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap