Global Village slika
Dogadjaji Manifestacije Novi Sad

Global Village: U subotu će ceo svet biti na jednom mestu

Global Village, najveći sajam kultura ikada u Novom Sadu, održava se u subotu 6. avgusta od 17. do 20. sati u TC Big, a organizator je AIESEC.

U pitanju je jedinstveni događaj gde mladi, koji volontiraju u našem gradu u okviru različitih AIESEC-ovih projekata, predstavljaju svoju kulturu, običaje, hranu, muziku. Svi posetioci će imati priliku da ih upoznaju , saznaju više o različitim zemljama i uživaju u običajima i ukusima iz celog sveta. Ovog leta svoju zemlju i kulturu predstaviće oko 30 mladih ljudi iz čak 19 zemalja – od Brazila do Kine. Sve je to organizovano u saradnji sa TC Big koji je ove godine i zlatni partner na AIESEC-ovom projektu Social Care.

Ovaj događaj je pravi primer onih vrednosti za koje se sam AIESEC od početka zalaže. Te vrednosti su pokazale da nije bitno odakle si, kojim jezikom govoriš, koja ti je vera ili boja kože, već da je samo bitno biti otvoren za ono što ti svet pruža. Cilj događaja je da se uklone geografske barijere, da se apeluje na toleranciju i poštovanje različitosti i predstave sličnosti, razlike i povezanosti različitih kultura.

Mališani, školarci, studenti, roditelji, penzioneri – svi su dobrodošli da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i pokažu kakvi smo domaćini zaista.

Posetite novosadske manifestacije

 

Luftika
Ivana Vukovac

Ivana Vukovac

1 Comment

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow