Lifestyle Putovanja

Glasanje za najbolju evropsku destinaciju traje još danas

Danas je poslednji dan glasanja za najbolju destinaciju u Evropi, a ukoliko još niste glasali za naš grad, krajnje je vreme da to učinite. Postupak glasanja je jednostavan – klikom na Novi Sad na sajtu European Best Destination (www.vote.ebdest.in). Rezultati glasanja biće objavljeni 11. februara u 16 časova.

Na listi se osim Novog Sada nalaze Rim, Pariz, Madrid, Nant, Brisel, Barselona, Prag, Zadar, Kotor, London, Azorska ostrva, Edinburg, Amsterdam, Berlin, Atina, Milano, Beč, Plovdiv i Nikozija. Ovo su najbolja mesta za videti prema brojnim recenzijama.

Sama činjenica da je turistički potencijal Novog Sada prepoznat od evropske organizacije koja se bavi promocijom turizma sa svojih 335 članova, turističkih organizacija širom Evrope može privući mnoge turiste. Primera radi, sajt ove organizacije od osnivanja 2009. godine posećen je više od 2.5 miliona puta, a na društvenima mrežama ima preko 70 hiljada pratilaca. Priznanja koja se dobijaju glasanjem stotina hiljada putnika iz svih delova sveta, još više promovišu nagrađene destinacije i događaje, koje potom beleže porast i turista, ali i investicija.

Interfest-Sr
Novi Sad / privatna arhiva

Novi Sad je grad koji posetiocima omogućava spisak neverovatno bogatog sadržaja sa urbanim, ali i ruralnim okruženjem. Svaki posetilac, nezavisno od toga šta smatra lepim i prijatnim, korisnim, atraktivnim i pristupačnim, nezavisno od toga u kojim aktivnostima uživa može da stvara sopstvena iskustva učeći o svim slojevima prošlosti i sadašnjosti u Novom Sadu. Grad na Dunavu, grad evropske istorije i tradicije i balkanska gostoljubivost je iskustvo koje ne smete propustiti – navodi se na sajtu u opisu Novog Sada.

Osim toga, Evropa je na sajtu ove organizacije izabrala Exit kao najbolji evropski muzički festival, pa zašto ne bi grad u kojem se on održava bio najbolja destinacija 2016. godine?

Glasajte za naš grad!

Luftika

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku