Lifestyle

3 neprijatna pitanja za ginekologa koje svaka žena izbegava da postavi

Odlazak kod ginekologa za neke od nas već je dovoljno neprijatno iskustvo. Verovatno ste i sami bili u situaciji da ste želeli da nešto pitate ginekologa, ali vas je narodskim rečnikom bilo blam da to uradite.

Škakljiva pitanja ostavite nama. Evo odgovora na ono što nikad niste smeli da pitate ginekologa

Da li je normalno da se upiškim svaki put kada se jako nasmejem, nakašljem ili kinem?

Žene se često žale na to da im se zna desiti da se upiške tokom kašljanja, kijanja ili jakog smeha. To se najčešće dešava ženi koja je imala jedan ili više porođaja. Međutim, moguće je da se to desi i ženi koja nije rađala, piše Still.

„Postoji nešto što se zove inkontinencija koja uzrokuje potpuno ili delimično pražnjenje bešike,“ i to se najčešće dešava zbog mišića koja „drže“ bešiku, kaže doktor Giter.

Ukoliko se ovo dešava često i predstavlja vam problem, obavezno se javite svom ginekologu i potražite pomoć. Ovaj problem nije neuobičajan kod žena – imajte to na umu!

Ginekolog me pljesnuo po zadnjici i rekao – čekaš ženkicu: Iskustvo ove trudnice šokiralo je sve!

Zašto me seks boli?

Nikad ne sme da te bude sramota da postaviš ovo pitanje doktoru.

„Bolan seks može da se javi iz više razloga: infekcija, suvoća vagine, psihološki problem ili zbog fibrioze materice. Nije normalno da seks boli. Priroda se potrudila da učini seks prijatnim – zbog održanja ljudske vrste. Zato se obavezno javite lekaru i rešite problem. Lekar će vam pomoći da više nikad ne osetite bol prilikom seksualnih odnosa,“ savetuje doktor Giter.

Da li je normalno da moja vagina ima miris?

„Sasvim je normalno da vaša vagina ima miris. Posebno nakon jakog treninga ili tokom menstruacije. Međutim ako je taj miris jak i neprijatan i popraćen sa bolom, onda se obavezno javite lekaru kako bi isključio mogućnost infekcije.“

Najlepši doktor na svetu je plastični hirurg i živi u Beogradu

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

374 Shares
374 Shares
Share via
Copy link