Koronavirus Srbija

Ovo se dešava kada ustanove ne poštuju zakon: U Nišu preminuo svaki peti od 184 korisnika Gerontološkog centra

Od 184 korisnika niškog Gerontološkog centra koji su nakon što je virus korona “ušao” u ovu ustanovu prebačeni u Klinički centar Niš, ukupno je preminulo njih 37, od kojih je kod 33 potvrđen virus, saopštio je epidemiolog Predrag Kon.

Nakon što je nekoliko dana bilo nepoznato koliko je tačno ljudi iz Gerontološkog centra preminulo u Kliničkom centru, a predsednik Aleksandar Vučić rekao da je tamo korona napravila “pomor” i da svakog dana ima mrtvih iz tog centara, iz Kriznog štaba su danas saopštili taj podatak.

Podsetimo direktor Gerontološkog centra u Nišu uhapšen je pre 2 nedelje.

I dok je epidemiolog Branislav Tiodorović pre 3 dana rekao je da je 5 osoba iz Gerontološkog centra preminulo, potom iz Kriznog štaba rekli da nemaju podatke, dan kasnije predsednik Vučić rekao da ih ima svakog dana, ali nije precizirao broj, juče je samo rečeno da je od 7 preminulih njih 4 iz Gerontološkog.

Predsednik posebnog kriznog Štaba za Nišavski i Toplički okrug Branislav Nedimović ističe da nije namera da se nešto krije, prenose Južne vesti.

Napomenuo je da je u jednom trenutku 200 korisnika Gerontološkog centra upućeno u KC Niš i da to nije bila laka stvar jer je reč o velikom broju korisnika socijalne ustanove koji su prebačeni u zdravstvenu ustanovu.

Nedimović je saopštio i da je danas 45 korisnika iz Gerontološkog centra vraćeno u tu ustanovu jer su izlečeni. Objašnjava da su testirani i potom vraćeni u posebni deo centra.

Podsetimo, 12. aprila je saopšteno je korona “ušla” u niški Gerontološki centar i da ima 6 zaraženih, da bi dan kasnije ta brojka bila 135 zaraženih korisnika i 4 zaposlena kod kojih je potvrđen virus.

Uhapšen je direktor ove ustanove zbog sumnje da nije, kako su rekli iz policije, preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zarazne bolesti COVID-19.

Rodbina traži informacije o zdravstvenom stanju njihovih najbližih

14 Shares
Share via
Copy link