Balkan Magazin

Ja sam Amerikanac, a moj dečko Kinez. Hoćemo li biti izbodeni ako dođemo u Bosnu?

gej par

Jedno pitanje postavljeno na Redditu privuklo je poslednjih dana veliku pažnju među korisnicima ove društvene mreže. Naime, gej par koji planira turistički da poseti Bosnu i Hercegovinu na internetu je zatražio informacije i savete kako da se ponašaju u ovoj zemlji.

– Da li je sigurno posetiti Bosnu kao gej par? – glasilo je pitanje korisnika popularnog sajta pred potencijalni dolazak u Bosnu i Hercegovinu, koju je planirao da poseti sa partnerom.

Kako dalje objašnjava, ne zna previše o Bosni i Hercegovini, pa brine za sigurnost i dodaje da se plaši da neko može i da ih napadne i izbode, ako se sazna da su homoseksualci.

Ja sam Amerikanac i moj dečko je Kinez i jedno od retkih mesta koje oboje možemo da posetimo bez viza je Bosna. Sve dok se ne ljubimo ili radimo bilo šta kao par u javnosti, trebalo bi da sve bude ok, je li tako? Hoćemo li ja i moj dečko biti izbodeni ili tako nešto ako posetimo Bosnu – pitao je on.

Dobili su mnoštvo odgovora ali i saveta drugih gej parova koji su dolazili u Bosnu i većina njih poručuje isto – da se ne ljube u javnosti.

– Samo nemojte da se držati za ruke i ljubite u javnosti – poručuje im deo korisnika Reddita a neki kažu i da niko neće previše obraćati pažnju na njih ili da se spreme na čudne pogleda, ali ne i na nasilje.

U jednom od komentara stoji da u Sarajevu neće imati problema, ali da možda nije pametno da idu po manjim mestima po Bosni.

– Poznajem neke homoseksualce i lezbijke u Bosni. Većina njih su nekako potajno gej. Čak i ako žive u liberalnom okruženju, ne pokazuju otvoreno da su homoseksualci. Video sam i turistički vlog na Jutjubu jednog gej i lezbijskog američkog para. Svi Bosanci s kojima su razgovarali mislili su da su dva strejt para. To je bilo pomalo smešno i pokazuje da homoseksualnost zapravo ne postoji u mnogim bosanskim umovima – piše jedan korisnik.

Izvor: Noizz

Deca od 4 godine u Škotskoj sama odlučuju kog su pola, bez obaveštavanja roditelja

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link