Novi Sad Vesti Novi Sad

Gde god nađeš zgodno mesto: Mapa lokacija na kojima se gradi ili će se tek graditi

Građani Novog Sada od nedavno mogu da vide šta se zida u gradu, ko je izvođač radova, ali i šta je tek u planu da se gradi.

Tako se može videti da na mestu Kvantaške pijace preduzeće Galens planira da zida “Kej Garden Residence”, a “Aleksandar group” gradi stambene zgrade na mestu Neimarovih baraka na Bulevaru despota Stefana.

Pomenuti Galens je zabeležen i kao budući graditelj na mestu nekadašnjeg Brodogradilišta, kao i prostora Depresije (Liman IV) na granici Limana i Telepa gde će nići njihov stambeni kompleks “Liman”.

Prema podacima sa “Mape gradilišta” ove dve firme se vode i kao graditelji budućih zgrada na samom uglu Bulevara Evrope i Cara Dušana. Postoji i niz podatka o drugim investitorima na manje atraktivnim lokacijama, ali i informacija o tome da se negde nešto planira bez podataka ko će tu zidati.

Kao zanimljiva lokacija pojavljuje se prostor na uglu Bulevara Jovana Dučića i Bulevara kneza Miloša, koji sada koristi Gradsko zelenilo. Tu je i prostor uz Ulicu Braće Popović gde je nedavno izmenama urabnističkog plana predloženo da se zida 16-spratnica, zatim ugao Bulevara Evrope i Futoške, gde se za jednu parcelu pominju Dijagonala i opet Galens, i tako dalje…

Ovu mapu sređuje i vodi portal Gradnja.rs, a njihov urednik Igor Conić kaže da se mapa odnosi ne samo na Novi Sad, nego i na Beograd, Kragujevac, Niš i Loznicu, dok će uskoro biti vidljivi i podaci za Zlatibor. Kako je objasnio, do sada je identifikovano više od 360 gradilišta u Srbiji, od čega je 250 u Novom Sadu i Beogradu, a ideja je da se mapiraju sva gradilišta u Srbiji.

mapa gradilista

“Mapa je pre svega namenjena građanima koji planiraju da kupe nekretninu, kako bi mogli da vide šta sve ima u ponudi ili šta će se i gde uskoro zidati. Takođe, mape će biti korisne i ljudima iz struke, jer će moći da vide gde mogu da ponude svoje usluge ili proizvode”, objašnjva Conić.

Urednik portala Gradnja.rs kaže da su najažurniji podaci za Novi Sad, sa pokrivenošću od preko 95 odsto. Objašnjava da informacije prikupljaju sa terena, obilaskom ulica, zatim posetama najvažnijih i najvećih investitora u gradu, sa sajtova, društvenih mreža, ali i CEOP-a (n.a. objedinjeni sistem za izdavanje građevinskih dozvola) gde se mogu videti podaci za koju parcelu su izdati uslovi za gradnju ili druge dozvole.

Igor Conić dodaje da im pomažu i građani koje su pozvali da im pošalju informacije o gradilištima, što podrazumeva fotografiju gradilišta i po mogućstvu fotografiju informacione table sa gradilišta, odnosno druge podatke koje imaju o tome šta se negde zida ili planira da se gradi.

Mapu gradilišta možete pogledati OVDE!

Šta je kružni tok bez muzičke fontane?!

Tamara Obradović

Tamara Obradović

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • velika gradjevinska ekspanzija na području Novog sada. Ova mapa odlično pokazuje to. Razlog je u trenutačnoj dosta visokoj ceni nekretnina, a invisetitori se nadaju da neće pasti tokom sledećih nekooliko godina.

  • Cara Dušana i bulevar Evrope su dve paralelne ulice i nikako se na njinom uglu ne može graditi zgrada.
    Moguće je na uglu cara Lazara i cara Dušana gde je sada sarajevski ćevap.

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link