Magazin Novi Sad

Košarkaš iz Futoga neće da napusti Ukrajinu: Ostao sam jedini stranac u klubu, otac hteo da dođe po mene

Zecevic-Aleksandar-kosarkas
Printscreen/RTS

U Ukrajini je trenutno i košarkaš iz Futoga Aleksandar Zečević. Košarkaška karijera vodila ga je od Amerike, preko Slovačke do Harkovskih sokola. Već prve sezone u Harkovu, počeo je da pažljivije prati vesti.

Kaže da se pretnja ratom o kojoj čita u ovom gradu na severoistoku Ukrajine, ne oseća.

– Mi smo imali četiri stranca, Amerikanca u klubu, i svi ti Amerikanci su otputovali sinoć iz Kijeva za Ameriku. Ja sam trenutno jedini stranac u ovom klubu. Ja sam stalno u kontaktu sa našom ambasadom, kao i moj klub.

Pratimo situaciju, ako se ona pogorša, klub je napravio plan evakuacije, da me bezbedno evakuišu na bezbedno mesto – izjavio je Aleksandar Zečević za RTS.

Njegova porodica bi želela da se on, ipak, vrati kući.

– Moja porodica želi da sednem u prvi avion, čak je i otac hteo da dođe ovde i da me pokupi, da bukvalno dođe u grad i da me odveze kući, ali zajedno sa ambasadom i sa mojim agentom i mojim klubom pokušavamo da smirimo situaciju kod kuće i u familiji, da će sve biti ok – navodi Aleksandar.

U Ukrajini je trenutno oko 300 srpskih državljana. Njih oko 100 nalazi se u Kijevu.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije preporučilo je našim državljanima koji trenutno borave u Ukrajini – da razmotre mogućnost privremenog napuštanja te države. Istovremeno onima koji planiraju da putuju u Ukrajinu – savet je da razmisle o odlaganju putovanja.

Tragedija u Ukrajini: Vojnik Artem (21) ubio 5 kolega

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

77 Shares
Share via
Copy link