Magazin Novi Sad

Oaza na Fruškoj gori u kojoj kao da žive vilenjaci

gorski-smesko
Printscreen/Facebook/Gorski smeško

Navikli smo da, kada govorimo o Fruškoj gori, teme uglavnom budu teške. Devastacija šume, uništavanje prirode, zagađenje. Najčešće to bude bespravna ili nelegalna ili pak legalizovana seča, da ne kažemo pljačka.

Ovoga puta naišli smo na jednu divnu priču, na mesto na kome ljudi mogu da uživaju u skladu sa prirodom. Prenosimo vam lepu priču o  zaljubljenicima u Frušku goru i prirodu koji uživaju, ppružaju utočište i dobrodošlicu požele svim gostima, a o šumi i brinu. Mesto gde kao da žive vilenjaci.

Na Popovici, na desetak minuta od Sremske Kamenice, nalazi se klub Udruženja prijatelja prirode “Gorski Smeško” gde možete da se odmorite nakon šetnje po Fruškoj Gori ili samo da se sklonite od gradske vreve.

Klub je smešten u prelepom šumskom ambijentu i uređen tako da slavi prirodu i opuštenost. U skladu sa misijom očuvanja prirode, stolice i stolovi su napravljeni od prirodnih i recikliranih materijala kao što su drvene palete, stare automobilske gume, čak su neke stolice napravljene od starih buradi.

Jesenja idila 🙂🌲🍂🍁

Posted by Gorski Smeško on Sunday, November 21, 2021

Jedan stari auto (Fića) poslužio je kao zgodan dvosed, a na nekoliko mesta su obešene pletene ležaljke za odmaranje i leškarenje. Ambijent je upotpunjen starim kombijem koji je postao pravo umetničko delo budući da je maštovito oslikan.

Tu je i stari autobus, preuređen za hedonističko uživanje, nameštaj napravljen od proverenog recikliranog materijala – paleta, kao i kombi koji je preuređen u separe za one koji bi malo da se izdvoje iz gužve.

Miris, pucketanje vatre, osecaj sumske kolibe 💚 🌲🌳

Posted by Gorski Smeško on Saturday, November 13, 2021

U ovom originalnom ambijentu se povremeno organizuju projekcije filmova, džez koncerti, kao i drugi događaji.

Naravno, dobrodošli su i kućni ljubimci, kažu iz Udruženja “Gorski smeško”.

Ono što su drugi bacili, članovi udruženja “Gorski smeško” su sakupili i vratili mu upotrebnu vrednost. Napravili su divan, udoban kutak za odmor i uživanje u srcu šume od starog nameštaja, ležaljki, a od velikih panjeva i starih, odbačenih buradi napravili su udobne stolice.

Posted by Gorski Smeško on Thursday, November 11, 2021

“Gorski smeško” nije samo klub za uživanje, tu su i redovne akcije ciscenja sume, sve to u opuštenoj gorskoj atmosferi.

Engleskinja i Holanđanin na Fruškoj gori stvorili raj za turiste

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

921 Shares
921 Shares
Share via
Copy link