Lifestyle

Frizure sa pletenicama – hit ovog proleća

Bilo da imate dugu ili kratku kosu, a izbegavate upotrebu uređaja za oblikovanje kose poput prese, fena, figara i raznih drugih stajlera, pletenice su pravi izbor za vas. Mnoge od njih vrlo se jednostavno prave, a sada je u trendu razbarušeni stil, pa i oni koji nisu spretni u pravljenju frizura, mogu da odahnu.

Potrebne su vam silikonske gumice, ukosnice i češalj, a po želji ovog proleća možete dodati ukrase od cveća ili mašne.

Pletenica od dva pramena (Fishtail braid)

Ova pletenica pravi se vrlo jednostavno, a izgleda vrlo efektivno. Podelite pramen kose ili celu kosu na dva dela i zatim spoljašnji pramen sa svake strane prebacujte naizmenično u drugi pramen, sve dok vam iskoristite sve. Ukoliko želite malo sređeniju pletenicu trudite se da vam pramenovi budu jednake širine, a ako uzimate razlite pramenove različite debljine pletenica će delovati opuštenije. Možete izvući i nekoliko pramenova oko lica, koji će vam davati boho izgled. Takođe, možete je pomeriti na stranu, i tako dobiti zanimljiv izgled, a na kraju je dovoljno samo malo da je „razvučete“ kako bi delovala bogatije.

fishtail_pletenica
Izvor: Youtube printscreen

Kruna od pletenica

Ovo možda deluje komplikovanije, ali zapravo je jednostavnije nego što ste mislili. Potrebno je da napravite razdeljak na jednu stranu, odatle uzmete mali deo kose i započnete kao i svaku drugu pletenicu svejedno da li želite fishtail ili običnu pletenicu. Ostatak kose prikačite šnalom, i nastavite da pletete na stranu tako što ćete uz svaki pramen koji biste svakako prebacivali u regularnoj pletenici uzimati i pramen iz ostatka kose, sve dok ne dođete skroz do druge strane glave. Završite pletenicu od ostatka kose, privežite je silikonskom gumicom i zakačite ukosnicama. Takođe, preporučljivo je da i nju malo raširite, kako bi bila upečatljivija. Postoji i jednostavniji način, a to je – podelite kosu na dva jednaka dela, zatim napravite jednu pletenicu počevši od vrha, a druga započnite sa zadnje strane glave. Zatim levu zakačite na desnu stranu uz pomoć ukosnica, a desnu na levu stranu. I ovde možete izvući nekoliko pramenova, kako bi frizura delovala opuštenije, koje možete uviti ili ih ostaviti da blago padaju.

kruna_pletenica
Izvor: Youtube printscreen

Vodopad pletenica

Ova frizura može da se napravi i sa kraćom kosom, ali najbolje izgleda na dugačkoj kosi. Ponovo napravite razdeljak na stranu, i uzmite mali deo kose otprilike u visini iznad uha. Podelite ga u tri pramena podjednake širine i zatim prebacite jedan deo preko srednjeg, kao i kod obične pletenice. Nastavite da pletete tako što ćete sledećem pramenu dodati pramen kose koji nije u pletenici, i umesto da nastavite na taj način, treći pramen (onaj koji je preostao) pustite da pada, a umesto njega uzmite drugi pramen odmah do njega. Nastavite tako do kraja ili završite na sredini glave, pa isto to uradite sa druge strane, zatim spojite ukocisnicama.

vodopad_pletenica
Izvor: Youtube printscreen

Na početku vam se može činiti komplikovanim, ali vežbanjem ispred ogledala sigurno ćete vremenom uspeti da vam pletenice izgledaju baš onako kako ste želeli. Frizure sa pletenicama idealne su za proleće i leto, te nema razloga da ne ispobate neku od njih.

Pročitajte šta je novi trend u šminkanju ovog proleća

 

Avatar

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


15 Shares
Share via
Copy link