Vesti Novi Sad

Svi u sredu na šišanje! Frizerka iz Petrovaradina šiša za bolesnu drugaricu

frizerka humanitarna akcija

Sandra Maričić, vlasnica frizerskog salona „111“ u Petrovaradinu, poziva sva sugrađane u sredu na humanitarnu akciju šišanja u svom salonu. Novac prikupljen tog dana biće preusmeren za lečenje njene drugarice obolele od karcinoma.

Dragana Šparović iz Petrovaradina nalazi se u alarmantnom stanju. Brojne metastaze – na karlici, kičmi, kostima lobanje, zahvatile su njeno telo, a jedinu nadu da će se izboriti za život dala joj je privatna klinika u Beogradu, piše 021.

U ovoj klinici prima hemoterapiju i druge, mahom skupe terapije, a potrebno je da primi ukupno pet terapija. Ove terapije ukupno staju oko 6.000 evra, koje Draganina porodica nema.

Ova žena, majka dvoje male dece, zajedno sa suprugom razmišljala je da proda stan, ali joj njena dobra drugarica i naša sagovornica Sandra Maričić nije to dozvolila. Naprotiv – odlučila je da se angažuje i pomogne u sakupljanju novca, a način na koji to radi je i akcija koju organizuje u sredu, 25. decembra, u svom salonu „111“ u Petrovaradinu.

Kako ova lokalna frizerka priča za 021, akcija već sada obećava jer su Draganine komšije nedavno već uspele da za samo dva dana prikupe oko 1.000 evra za jednu terapiju. Preostalo je pomenutih pet terapija, a bilo ko može da se uključi, zakaže svoje humanitarno šišanje i pomogne donacijom koja bi inače pokrivala frizersku uslugu.

„Već smo postavili kutiju za dobrovoljne priloge i neki lokali su se uključili, postavili kutije i sada se svi zajedno borimo za Draganin život. Sve što zaradim u sredu, direktno ide za Draganine terapije i koliko budem mogla da izdržim, ja ću tog dana raditi“, priča ova humana meštanka Petrovaradina, vlasnica salona „111“.

Ona poziva i druge frizerske salone da se priključe na jedan dan, s obzirom na to da sama ne može da iznese ogromno interesovanje brojnih mušterija da pomognu na ovaj način lečenje Dragane Šparović.

Salon „111“ nalazi se u Preradovićevoj 122 u Petrovaradinu, a svoj termin i druge informacije možete da dobijete na broj 065/511-5117.

Svoj doprinos možete da date i uplatom na račun 160-5800100028047-85, Banca Intesa.

Takođe, kutije za donacije nalaze se i u lokalima – restoranu „Da Mario“, kafiću „Rimini“, salonu lepote „Betty Boop“, lokalu „Koka Max“ i knjižari „Bookstore T&D“.

Beskućniku bez dokumenata odbijeno lečenje karcinoma, a Srbija ponovo pala na ispitu ljudskosti

272 Shares
272 Shares
Share via
Copy link