Magazin Poznati

Čuvenu „Dadilju“ silovali pred gej mužem, pobedila rak i bolan razvod, ali njen duh je nesalomiv

Fren Drešer
Foto: Instagram/ oficialfrandrescher

Prelepu glumicu Fren Drešer najbolje poznajemo iz planetarno popularne serije „Dadilja“, koja je bila izuzetno omiljena i na ovim prostorima.

Ovih dana Fren je napunila 66 godina, ali i dalje pleni širokim osmehom i mladalačkom energijom, kao da je vreme za nju stalo.

Međutim, mnogi ne znaju bolne događaje iz njene prošlosti – kao mlada je bila žrtva silovatelja, dobila je bitku sa opakom bolešću i prošla kroz razvod od bivšeg supruga.

Mnogi ljudi se ne bi psihički izborili sa paklom kroz koji je prošla, ali Fren je pravi borac, koji kroz život korača hrabro i odvažno.

Bivši robijaš počinio stravično silovanje

Pre 3 meseca pojavila se na dodeli SAG nagrada, te tom prilikom oduševila svojim izgledom. Lepa i nasmejana Fren blistala je u dugačkoj crnoj haljini za koju su mnogi imali samo reči hvale.

Njeno raspoloženje i osmeh kojim zrači ne idu u prilog činjenici da je imala težak život. Međutim, iza njenog nasmejanog lica krije se priča o silovanju koje se desilo 1985. godine, piše Stil Kurir.

Naime, glumica je bila u braku sa Markom Džejkobsonom od 1978. do 1999. godine, a upravo njen suprug prisustvovao je strašnom događaju kada su u njihov dom upala dvojica naoružanih provalnika.

Jedan je silovao Fren, koja je u tom trenutku imala samo 28 godina, a drugi njenu prijateljicu, dok su Pitera vezali i primorali da gleda užasne scene.

– Tada nismo znale da su taj muškarac i njegov brat bili na uslovnoj slobodni. Bilo je grozno i pomisliti da je bio zatvoren, a potom pušten, i da je nakon svega to uradio – rekla je Fren svojevremeno za CNN.

Borba sa karcinomom je učinila jačom

Njeno fotografsko pamćenje i opis provalnika, olakšali su posao policiji koja je uspela da je pronađe počinioce.

– Budući da imam fotografsko pamćenje, pomogla sam policiji i ilustratoru da napravi skicu prema kojoj su ga kasnije pronašli i priveli – ispričala je glumica.

Sada zna da je zatvoren i da više nikome ništa neće učiniti nažao.

– Barem sam nakon svega imala taj završetak, koji mnoge žene nemaju. Ne moram da se bojim da ću ga sresti iza nekog ugla.

Nakon što se to dogodilo, rekla sam prijateljima, ali nisam imala snage da nazovem svoje roditelje i kažem im šta se dogodilo – otkrila je Fren.

O silovanju je prvi put progovorila 1996. godine, kada joj je dijagnostikovan rak materice. Sve detalje opisala je u autobiografiji „Enter Whining“.

– Dugo godina se nisam nosila i bavila s boli koju je silovanje uzrokovalo. Na kraju sam završila s karcinomom. Telo je odlučilo da se slomi i stvori bolest. Bilo je to veliko iskustvo za mene – rekla je glumica.

Razvod od supruga i humanitarni rad

Ona veruje da je upravo taj događaj bio krivac i okidač raka, od kojeg je obolela 2000. godine. Međutim,  još jedna situacija koja ju je zadesila prouzrokovala joj je veliki stres.

Naime, godinu dana pre nego što joj je dijagnostikovan karcinom, razvela se od supruga, jer je on shvatio da je – homoseksualac.

– Nisam srećna što sam imala karcinom i ne želim ga nikome, ali bolja sam osoba postala posle toga. Nekada najbolji darovi dolaze u najružnijim pakovanjima – rekla je Fren.

Ipak, nju ni to nije slomilo. Fren je 2007. godine osnovala humanitarnu organizaciju za borbu protiv raka i aktivirala se u javnosti.

Hrabra Fren je ovih dana napunila 66. godina, a 2014. godine udala se za sedam godina mlađeg Šivau Ajaduraija, američkog naučnika i komputerskog stručnjaka.

Izvor: Stil Kurir

“Ako je kriv, neka ga obese”: Oglasio se glumac kojeg je kaskader uhapšen za silovanje zvao sestrićem

40 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap