Lifestyle Magazin

One su im slomile srca: Folkerke na koje su pali srpski političari

Politika i estrada su dva pojma koja ne mogu jedan bez drugog. Turbulentnih devedesetih godina prošlog veka, pored svih nedaća koje su se dešavale na području bivše Jugoslavije, u zabavnom svetu, tačnije na estradi, pisalo se o ljubavnim aferama političara i pevaljki.

Među akterima tih afera bila je i pevačica Jasna Milenković Jami, i njena ljubavna veza koju je navodno imala sa sadašnjim predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, piše Nova.

Pričalo se tada i da mu je Jami posvetila pesmu “Šta radiš ti u srcu mom”, a ona je sama jednom prilikom priznala da je on po nju, kako je rekla, slao privatne avione.

– Ja sam bila jedna od najpopularnijih pevačica u zemlji. On u tom momentu doživljava političko uzletanje koje nije moglo da se zaustavi – rekla je pevačica svojevremeno o Đukanoviću u emisiji “Bulevar B92” i dodala:

– Ako je hladno vreme i sneg, ne mogu ja kolima za Podgoricu. On je zato slao helikopter i mali avion po mene. Veoma lako sam i brzo stizala na dešavanja koja su tamo bila. Ja kad dođem tamo oni kažu “Evo ga, stigao je naš dragulj”.

Ona je za druge domaće medije govorila da su se upoznali na jednoj privatnoj zabavi u Crnoj Gori, te da je tada, pored njega, upoznala i druge “velike glave” crnogorske političke scene.

– Mila sam upoznala u hotelu ‘Crna Gora’ u Podgorici. Tamo sam pevala na zabavama u zelenom salonu. Bila sam provokativna, intrigantna za Crnogorce. Često sam išla tamo i ponosna sam na to, jer je to jedan… ma, predivan deo mog života! Te zabave su počele 1991. i pevala sam tamo naredne četiri godine. Crnogorski politički vrh je često dolazio. Upoznala sam ih sve, pa i Mila – rekla je Jami za domaće medije.

Pre par godina puno se govorilo i o ljubavnoj vezi lidera radikala Vojislava Šešelja i pevačice Vesne Vukelić Vendi.

View this post on Instagram

💋 #Vendi

A post shared by Vendi (@vesnavukelic) on

Dok je Šešelj tvrdio da su se voleli svega dva meseca, pevačica kaže da je njihova veza trajala oko godinu dana, ali da ga je ostavila jer je hteo da je ženi.

– Sa njom sam bio u vezi 1991. godine. Bila je to lepa veza, nije trajala dugo, oko dva meseca. Ja se držim dva principa, svaku ženu sa kojom sam u životu bio iskreno sam voleo. Pa koliko je trajalo, trajalo je. I svaki put kada bi dolazilo do raskida, žene su mene napuštale, ne ja njih. I ja se držim ta dva životna principa večno. Sada nismo u kontaktu – rekao je Šešelj svojevremeno za domaće medije.

Sa druge strane, njegova stara ljubav Vendi bila je raspoložena da detaljnije govori o vezi sa političarem.

– Naša veza nije trajala dva meseca, trajala je mnogo duže, negde oko godinu dana i to je zaista bio jedan predivan period, koji je imao i jednu ozbiljnu težinu, jer ja sam odlazila kod njega kući. Ta veza, iako sam ja tada bila premlada, imala sam 19 godina, imala je jednu širinu, nije to bila veza modernih kokoški koje se tako uhvate za nekog tajkuna, pa ih njihov posao ne zanima, već samo dobar poklon sa mašnicom – prisetila se Vendi za domaće medije pre par godina.

– On je džentlemen i ja lično sumnjam da su ga sve žene ostavljale, kao što kaže. Pregruba je reč ostavljanje, ali on je želeo posle jednog neuspelog braka da se ostvari ponovo kao muž, odnosno roditelj. Meni se to nije uklapalo.

I pevačica Vesna Zmijanac imala je svojih ljubavi među političarima – svojevremeno je bila sa Miloradom Vučelićem, a on je navodno trošio novac RTS-a na finansiranje njene karijere.

O ljubavi velike zvezde sa jednim od lidera SPS-a Miloradom Vučelićem, koji je devedesetih bio i direktor moćnog RTS-a, brujali su svi u Beogradu.

Vučelić je spotovima svoje drage prekidao Drugi TV Dnevnik i odvodio reportažna kola na Sveti Stefan gde je Vesna sa ekipom snimala TV-spot “Idemo na more” sa Rambom Amadeusom.

Pevačica je na njega navodno potrošila čak 40.000 maraka, a tada se šuškalo da je Vučelić sve finansirao iz budžeta RTS-a.

Za novogodišnji program 1995. Vučela je želeo da od Vesne napravi i glumicu, pa je snimio jednočasovnu dramu, koja je tada proglašena najvećim promašajem.

Posle te romanse Vesna se, kako su pisali mediji, gotovo pet godina utapala u alkoholu, i kako je sama jednom prilikom izjavila, stigla do “dna života”.

Na proslavi rođendana ćerke Šabana Šaulića, velikog prijatelja Milutina Mrkonjića, između ministra i pevačice Ane Bekute je, navodno, proradila ljubavna hemija.

Danas njihova veza više nije tajna – oni žive zajedno u Aninom stanu, iako je Mrkonjić i dalje u braku sa bivšom suprugom.

Bila je velika folk zvezda, umrla je u 39. godini u Novom Sadu, danas je niko ne pamti

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link