Barovi Kafei

Flying Dutchman – brod koji zna kuda plovi

Oni tvrde da imaju najbolju kafu u gradu. Bulevarom oslobođenja ujutru se širi miris svežih sendviča, u baštici se uvek traži mesto više, a devojke sa ceđenim sokovima za poneti,  srešćete svuda po gradu. U Novom Sadu su već 28 godina, a kroz ovaj lokal putovaćete bez pasoša, svojim čulima. Reč je o Flying Dutchman-u, za mnoge Novosađane prepoznatljivom mestu dobre hrane i prijatnog ambijenta.

flying-dachman-(6)-unutrasnjost

Nego, vratimo se na kafu. Priprema ovog napitka u Flying Dutchman-u pravi je ritual. Kako kaže Peđa Kosić, menadžer lokala, tajna je u savršenoj kombinaciji nekoliko faktora.

– Sami uvozimo Lavazza kafu za naše potrebe. Tu su onda najbolji aparati za kafu, prečišćena voda i naravno najbolji šankeri u gradu. Kada to sve spojite, rezultat je najbolja kafa u gradu, što mogu potvrditi naše redovne mušterije koje ovde dolaze već godinama – kaže on.

flying-dachman-(7)-lavazzo-kafa

Gde je jutarnja kafa, tu je i doručak. Sendviči, kroasani, salate i pice, ali i specijaliteti iz Holandije, poput Dutchman pite, New York cheesecake-a i Stroopwafla. Zimi se ovde možete okrepiti uz domaću čorbicu i supu, a za ljubitelje torti i kolača, tu su mafini, cheese cake, razne slatke pite i druge đakonije.

Pročitajte još: Sweet dreams, raj za ljubitelje čokolade

flying-dachman-(1)-sendvici

Svaki detalj u Dutchman-u odabaran je sa posebnom pažnjom. Tu je stari deo, za sve one koji su ovde svraćali pre više od 20 godina. Odmah do njega je novi, renovirani “beli“ deo, modernog dizajna. Po zidu su slike, zanimljivi natpisi, a da se ovde vodilo računa baš o svemu, shvatićete kada odete u toalet. Trodimenzionalna iluzija boravka na jedrenjaku, učiniće da se na trenutak izgubite i otplovite.

flying-dachman-(4)-unutrasnjost-beli-deo

Prema mitu, Flying Dutchman je ukleti pomorski brod koji luta morima bez cilja. Brod na bulevaru koji smo mi posetili, definitivno ne liči na njega. Posada broda nije zbunjena ni nesigurna kuda ide. Oni samo ne žele da putovanje stane. Slobodno se ukrcajte, i ne brinite, u Flaying Dutchman-u znaju gde da vas vode.

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

komentara

Klikni da objaviš komentar

 • Da bio sam jednom prilikom, lepo je sređeno i prijatno za sedenje. Jedino što verovatno skoro neću otići ponovo, nemam para a ni vremena da sedim po kafićima.

 • Ali ocena 4.9 za Wi-Fi… Verovatno jer niste znali da se konektujete iz prve… 🙂 Imaju najbolji sajt od svih lokala u gradu na koji se logujete direktno prilikom pristupa njihovom Wi-Fi-u… Odlicno mesto, neguju ono sto su stvorali godinama…

 • Najbolja kafa u NS !!
  Ubedljivo
  Ali ne samo kafa.
  Sendvič sa losososm je vrh
  a pizza paesano poseban dozivljaj.
  Trazih tu pizzu u BG kod mene po nekim razvikanim pizzerijama
  al izgleda da jos nisu ni culi za nju.
  Ako neko zna gde u Bg ima pizza paesano nek javi u komentarima.
  Inače Holanđanin je mesto kultno i simbol Novog Sada
  Bar meni kao nekome ko dolazi iz Beograda
  Čim stignem u Novi Sad pravac
  Flying Dutchman !

119 Shares
119 Shares
Share via
Copy link