Novi Sad

Fizijatrijska ordinacija posle koje nećete tražiti drugu

Jeste li znali da u Novom Sadu  postoji fizijatrijska ordinacija koja pokriva sve uzraste – od beba do najstarijih, uz kombinovane terapije na najsavremenijim aparatima sa vrhunskim stručnjacima iz različitih oblasti?

Medicinski fitnes, dijagnostika i lečenje svih vrsta povreda i bolesti mišića i kostiju, termoterapija radiofrekventnim talasima, neinvazivna terapija akustičnim talasima, kompleksna kineziterapija samo su neki od tretmana koji izdvajaju Specijalističku ordinaciju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Artfizio od drugih.

Ova fizijatrijska ordinacija kakvu je Novi Sad dugo čekao pokriva: rehabilitaciju i habilitaciju dece i beba (baby handling , neurorazvojni poremećaji, dečija cerebralna paraliza…), dijagnostiku i lečenje svih povreda mišićno skletenog sistema, rehabilitaciju ortopedskih bolesnika, rehabiltaciju neuroloških i neurohirurških stanja, dijagnostiku i lečenje svih reumatoloških bolesnika…

Ultrazvuk se u Artfiziu koristi kako za dijagnostiku, tako i za intervencije i aplikacije PRP, hijaluronske kiseline i ostalih lekova.

Tim stručnjaka lekara specijalista pokrivaju oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije i ultrazvučne dijagnostike mišićno skeletnog sistema -mekog tkiva (Doc.dr sc.med. Karmela Filipović), dečije rehabilitacije i habilitacije (Doc.dr sc.med. Čila -Demeši Drljan), reumatologije ( dr Marija Vasin fizijatar- reumatolog; Prim. dr Biljana Erdeljan, fizijatar- reumatolog), fizikalne terapije, sa osvrtom na hronični bol (Doc. dr sc.med. Aleksandar Knezević,fizijatar subspecijalista za bol). Uz ovakav tim stručnjaka je i doktor psiholoških nauka Dunja Cigić Gavrilović (autor 7 Drops of light i osnivač posebnog terapijskog pristupa -simboloterapije). Briga o ishrani i njenoj važnosti poverena je Asis.dr Radmili Velicki koja je specijalista oblasti higijene.

KINEZITERAPIJA

fizijatar-novi-sad-kineziterapija (7)

Najvažniji tretman bolesnika u Artfiziu je kineziterapija i od drugih ordinacija se izdvajaju po individualnom pristupu, po čemu su jedinstveni. Tretman pokreta obezbeđuje: očuvanje normalne pokretljivosti, očuvanje normalne snage mišića i šeme pokreta, kao i učenje pokreta i na mentalno stanje bolesnika.

Ovde kombinuju kineziterapiju uz ostale fizikalne procedure u različitim terapijskim blokovima. Najbrži i najefikasniji oporavak pacijenata se jedino ostvaruje ovom kombinacijom, uz najsavremenije aparate u ordinaciji Artfizio.

TERAPIJSKI BLOK

ordinacija-Art-Fizio-Novi-sad

Terapijski blok pored standardnih fizikalnih procedura ima najsavremenije aparate. Ukoliko postoje indikacije, lečenje može biti uz pomoć HILT Lasera Visokog intenziteta (Laser visokog intenziteta je nova generacija u tehnologiji terapije laserom, sa snagom do 12W i 50 puta većom jačinom nego kod terapije hladnim laserom, uz fantastične kliničke rezultate i neograničenom penetracijom u tkivo). To je neinvazivna, brza i efikasna tehnika.

Indikacije su od akutne povrede do hronične degeneracije tkiva. Mišićne rupture, istegnuće ligamenata, trigger tačke (bolne tačke mišićno skeletnog sistema), petni trn, epikondilitis, impingement sindrom, artritis kolena, bol u donjem delu leđa, kao i u vratnom delu kičme.

SHOCKWAVE TERAPIJA

SWT-Shock-Wave-Terapija-Artfizio

SWT – Shockwave terapija radijalnim talasima (Shockwave terapija radijalnim talasima kod bola) je jedinstveno i neinvazivno rešenje za bol mišićno-skeletnog sistema. Potrebno vam je samo tri do četiri tretmana u nedeljnim intervalima, a terapija traje svega nekoliko minuta. U ordinaciji ArtFizio terapiju Shockwave aparatom rade terapeuti obučeni za rad ovom tehnologijom i vrstom terapije. Shockwave terapija je metod koji dovodi do smanjenja bola kod pacijenta, povećava pokretljivost i funkcionalnost pacijenta, a samim tim i doprinosi njegovom boljem kvalitetu života.

Kada se primenjuje shockwave terapija?

Shockwave je akustični talas koji prenosi visoku energiju koja pospešuje lečenje, regeneraciju i reparaciju tkiva i mekog tkiva. Shockwave aparat i terapija radijalnim talasima se koriste kod stanja kao što su: petni trn, bolno rame, teniski lakat (epikondilitis), bol u oblasti karlice i kukova, skakačko koleno, bol u zadnjoj loži, koštano zadebljanje, Achillodynia – bolna stanja Ahilove tetive…Shockwave aparat se primenjuje kod kalcifikacija u ligamentu, tetivi i mišiću. Koristi se i za stimulaciju mišićnih trigger tačaka, za regeneraciju mišićnog i vezivnog tkiva.

Cekaonica-Art-Fizio

TECAR TERMOTERAPIJA

TECAR – najsavremeniji način lečenja povreda je najinovativniji vid termoterapije, i idealno je sredstvo za terapeuta kada je potreban brz i efikasan oporavak. Emitujući visokofrekventnu energiju u tkivo izaziva hipertermiju baš tamo gde je potrebno, bilo da su to dubinske mišićne strukture, ligamenti, zglobovi ili površne strukture. Ova terapija efikasno smanjuje bol, opušta napete mišićne strukture i regeneriše oštećeno tkivo.

Može se koristiti uz kombinaciju manuelnih tehnika, masaže, aktivacije mišića. Neposredno posle same terapije pacijent oseća olakšanje i u mogućnosti je da izvede veći obim pokreta.

Neke od indikacija za primenu TECAR-a su: triger tačke u vratnom i grudnom delu kičme, bol u vratu, bol u donjem delu leđa, bolno rame, upalna stanja tetiva, bol u kolenu, distorzija skočnog zgloba, carpal tunel sindrom.Tecar terapija predstavlja najdelotvorniju terapiju kod mišićno-tetivnih povreda.

Masaza-ArtFizio-Novi-Sad

MEDICINSKI FITNES

Artfizio je jedina ordinacija na teritoriji Novog Sada i Vojvodine koja je u okviru svojih usluga uvela  medicinski fitnes (Osteofit i Lumbofit). Ovo su posebni i jedinstveni programi nastali u Artfiziu pod idejom stručnog tima fizioterapeuta i lekara specijalista ove oblasti. Potreba naših pacijenata koji su imali bol u vratu i leđima i osteoporozu (slabe kosti) nas je podstakla da osnujemo i napravimo ove jedinstvene programe.

Osteofit i Lumbofit programi namenjeni su prevenciji i lečenju osteoporoze. Medicnski fitnes se sprovodi u izuzetno malim  grupama, pod nadzorom trenera – dipl. fizioterapeta i lekara specijaliste. Sprovođenje medicinskih vežbi u malim grupama može jedino obezbediti najefikasniji ishod i pomoći svakom vežbaču.

ESTETSKA MEDICINA

Bolesti modernog doba kao sto su celulit i gojaznost, većini žena predstavljaju pre svega estetski problem koji da bi se rešio zahteva zajedničku saradnju lekara, nutricioniste, fizioterapeuta i pacijenta.

Izuzetne rezultate u borbi protiv celulita pokazala je AWT – Acustic Wave Therapy, usmereni radijalni talasi u cilju razbijanja i kasnije eliminisanja celulita i masnih naslaga. Klijenti gube i do 7 cm u obimu posle završene serije terapija.

Takođe, promenom određenih parametara i sonde na ovom vrhunskom aparatu, dobijamo sredstvo kojim tretiramo bore na licu, zatežemo kožu lica i nudimo zamenu za botoks i hijaluron produženog dejstva.

Jedino ArtFizio ima AWT sondu za uklanjanje bora lica na teritoriji Srbije.

Artfizio

Artfizio je smešten u Novom Sadu, u Cara Dušana 45. Naš prostor je moderno opremljen i prijatan, sa skoro 200 kvadrata površine. U sklopu kompleksa su lekarske ordinacije, dve sale (za individualnu kineziterapiju i grupne treninge po dijagnozama), prostorije za masažu, dva terapijska bloka, soba za psihoterapiju, svalačionice, kupatilo sa tuš kabinom.

Potražite više detalja na sajtu ArtFizio i na njihovoj Facebook stranici ili pogledajte galeriju fotografija ispod.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku