Novi Sad

Fizijatrijska ordinacija posle koje nećete tražiti drugu

Jeste li znali da u Novom Sadu  postoji fizijatrijska ordinacija koja pokriva sve uzraste – od beba do najstarijih, uz kombinovane terapije na najsavremenijim aparatima sa vrhunskim stručnjacima iz različitih oblasti?

Za slučaj da vam je potreban pedijatar, Novi Sad vam nudi bogat izbor ordinacija.

Medicinski fitnes, dijagnostika i lečenje svih vrsta povreda i bolesti mišića i kostiju, termoterapija radiofrekventnim talasima, neinvazivna terapija akustičnim talasima, kompleksna kineziterapija samo su neki od tretmana koji izdvajaju Specijalističku ordinaciju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Artfizio od drugih.

Ova fizijatrijska ordinacija kakvu je Novi Sad dugo čekao pokriva: rehabilitaciju i habilitaciju dece i beba (baby handling , neurorazvojni poremećaji, dečija cerebralna paraliza…), dijagnostiku i lečenje svih povreda mišićno skletenog sistema, rehabilitaciju ortopedskih bolesnika, rehabiltaciju neuroloških i neurohirurških stanja, dijagnostiku i lečenje svih reumatoloških bolesnika…

Ultrazvuk se u Artfiziu koristi kako za dijagnostiku, tako i za intervencije i aplikacije PRP, hijaluronske kiseline i ostalih lekova.

Tim stručnjaka lekara specijalista pokrivaju oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije i ultrazvučne dijagnostike mišićno skeletnog sistema -mekog tkiva (Doc.dr sc.med. Karmela Filipović), dečije rehabilitacije i habilitacije (Doc.dr sc.med. Čila -Demeši Drljan), reumatologije ( dr Marija Vasin fizijatar- reumatolog; Prim. dr Biljana Erdeljan, fizijatar- reumatolog), fizikalne terapije, sa osvrtom na hronični bol (Doc. dr sc.med. Aleksandar Knezević,fizijatar subspecijalista za bol). Uz ovakav tim stručnjaka je i doktor psiholoških nauka Dunja Cigić Gavrilović (autor 7 Drops of light i osnivač posebnog terapijskog pristupa -simboloterapije). Briga o ishrani i njenoj važnosti poverena je Asis.dr Radmili Velicki koja je specijalista oblasti higijene.

KINEZITERAPIJA

fizijatar-novi-sad-kineziterapija (7)

Najvažniji tretman bolesnika u Artfiziu je kineziterapija i od drugih ordinacija se izdvajaju po individualnom pristupu, po čemu su jedinstveni. Tretman pokreta obezbeđuje: očuvanje normalne pokretljivosti, očuvanje normalne snage mišića i šeme pokreta, kao i učenje pokreta i na mentalno stanje bolesnika.

Ovde kombinuju kineziterapiju uz ostale fizikalne procedure u različitim terapijskim blokovima. Najbrži i najefikasniji oporavak pacijenata se jedino ostvaruje ovom kombinacijom, uz najsavremenije aparate u ordinaciji Artfizio.

TERAPIJSKI BLOK

ordinacija-Art-Fizio-Novi-sad

Terapijski blok pored standardnih fizikalnih procedura ima najsavremenije aparate. Ukoliko postoje indikacije, lečenje može biti uz pomoć HILT Lasera Visokog intenziteta (Laser visokog intenziteta je nova generacija u tehnologiji terapije laserom, sa snagom do 12W i 50 puta većom jačinom nego kod terapije hladnim laserom, uz fantastične kliničke rezultate i neograničenom penetracijom u tkivo). To je neinvazivna, brza i efikasna tehnika.

Indikacije su od akutne povrede do hronične degeneracije tkiva. Mišićne rupture, istegnuće ligamenata, trigger tačke (bolne tačke mišićno skeletnog sistema), petni trn, epikondilitis, impingement sindrom, artritis kolena, bol u donjem delu leđa, kao i u vratnom delu kičme.

SHOCKWAVE TERAPIJA

SWT-Shock-Wave-Terapija-Artfizio

SWT – Shockwave terapija radijalnim talasima (Shockwave terapija radijalnim talasima kod bola) je jedinstveno i neinvazivno rešenje za bol mišićno-skeletnog sistema. Potrebno vam je samo tri do četiri tretmana u nedeljnim intervalima, a terapija traje svega nekoliko minuta. U ordinaciji ArtFizio terapiju Shockwave aparatom rade terapeuti obučeni za rad ovom tehnologijom i vrstom terapije. Shockwave terapija je metod koji dovodi do smanjenja bola kod pacijenta, povećava pokretljivost i funkcionalnost pacijenta, a samim tim i doprinosi njegovom boljem kvalitetu života.

Kada se primenjuje shockwave terapija?

Shockwave je akustični talas koji prenosi visoku energiju koja pospešuje lečenje, regeneraciju i reparaciju tkiva i mekog tkiva. Shockwave aparat i terapija radijalnim talasima se koriste kod stanja kao što su: petni trn, bolno rame, teniski lakat (epikondilitis), bol u oblasti karlice i kukova, skakačko koleno, bol u zadnjoj loži, koštano zadebljanje, Achillodynia – bolna stanja Ahilove tetive…Shockwave aparat se primenjuje kod kalcifikacija u ligamentu, tetivi i mišiću. Koristi se i za stimulaciju mišićnih trigger tačaka, za regeneraciju mišićnog i vezivnog tkiva.

Cekaonica-Art-Fizio

TECAR TERMOTERAPIJA

TECAR – najsavremeniji način lečenja povreda je najinovativniji vid termoterapije, i idealno je sredstvo za terapeuta kada je potreban brz i efikasan oporavak. Emitujući visokofrekventnu energiju u tkivo izaziva hipertermiju baš tamo gde je potrebno, bilo da su to dubinske mišićne strukture, ligamenti, zglobovi ili površne strukture. Ova terapija efikasno smanjuje bol, opušta napete mišićne strukture i regeneriše oštećeno tkivo.

Može se koristiti uz kombinaciju manuelnih tehnika, masaže, aktivacije mišića. Neposredno posle same terapije pacijent oseća olakšanje i u mogućnosti je da izvede veći obim pokreta.

Neke od indikacija za primenu TECAR-a su: triger tačke u vratnom i grudnom delu kičme, bol u vratu, bol u donjem delu leđa, bolno rame, upalna stanja tetiva, bol u kolenu, distorzija skočnog zgloba, carpal tunel sindrom.Tecar terapija predstavlja najdelotvorniju terapiju kod mišićno-tetivnih povreda.

Masaza-ArtFizio-Novi-Sad

MEDICINSKI FITNES

Artfizio je jedina ordinacija na teritoriji Novog Sada i Vojvodine koja je u okviru svojih usluga uvela  medicinski fitnes (Osteofit i Lumbofit). Ovo su posebni i jedinstveni programi nastali u Artfiziu pod idejom stručnog tima fizioterapeuta i lekara specijalista ove oblasti. Potreba naših pacijenata koji su imali bol u vratu i leđima i osteoporozu (slabe kosti) nas je podstakla da osnujemo i napravimo ove jedinstvene programe.

Osteofit i Lumbofit programi namenjeni su prevenciji i lečenju osteoporoze. Medicnski fitnes se sprovodi u izuzetno malim  grupama, pod nadzorom trenera – dipl. fizioterapeta i lekara specijaliste. Sprovođenje medicinskih vežbi u malim grupama može jedino obezbediti najefikasniji ishod i pomoći svakom vežbaču.

ESTETSKA MEDICINA

Bolesti modernog doba kao sto su celulit i gojaznost, većini žena predstavljaju pre svega estetski problem koji da bi se rešio zahteva zajedničku saradnju lekara, nutricioniste, fizioterapeuta i pacijenta.

Izuzetne rezultate u borbi protiv celulita pokazala je AWT – Acustic Wave Therapy, usmereni radijalni talasi u cilju razbijanja i kasnije eliminisanja celulita i masnih naslaga. Klijenti gube i do 7 cm u obimu posle završene serije terapija.

Takođe, promenom određenih parametara i sonde na ovom vrhunskom aparatu, dobijamo sredstvo kojim tretiramo bore na licu, zatežemo kožu lica i nudimo zamenu za botoks i hijaluron produženog dejstva.

Jedino ArtFizio ima AWT sondu za uklanjanje bora lica na teritoriji Srbije.

Artfizio

Artfizio je smešten u Novom Sadu, u Heroja Pinkija 61. Naš prostor je moderno opremljen i prijatan, sa skoro 200 kvadrata površine. U sklopu kompleksa su lekarske ordinacije, dve sale (za individualnu kineziterapiju i grupne treninge po dijagnozama), prostorije za masažu, dva terapijska bloka, soba za psihoterapiju, svalačionice, kupatilo sa tuš kabinom.

Potražite više detalja na sajtu ArtFizio i na njihovoj Facebook stranici ili pogledajte galeriju fotografija ispod.

Luftika Promo

Luftika Promo

Ovo je promotivni tekst stvoren u laboratoriji redakcije portala Luftika. Ako želite da vaš brend bude ovako predstavljen, kontaktirajte nas na marketing[@]luftika.rs.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


98 Shares
Share via
Copy link