Lifestyle

Finska premijerka oduševila seksi rokenrol stilom, kratki teksas šorts za spas planete

sanna marin
Printscreen

U jeku i epicentru političke krize na istoku Evrope i previranja na Baltiku nalazi se najmlađa svetska premijerka Sana Marin koja će u novembru napuniti tek 37 godina.

Ona već tri godine u Finskoj obavlja najodgovorniju funkciju u momentu kada se njena zemlja nalazi pred najvećim izazovom u skorijoj istoriji zbog velikog sukoba u koji je kao akter uključena susedna Rusija.

Zbog straha od susedne nuklearne sile Marin je zvanično zatražila prijem Finske u NATO, a da li će uspeti u nameri da obezbedi sigurnost za svoju zemlju ili će se taj potez pokazati kao tragična odluka za budućnost, pokazaće vreme koje je pred nama.

Ono što već sada sa sigurnošću možemo zaključiti to je da Sana Marin predstavlja pravo osveženje za čulo vida među ostalim dosadnim i uštogljenim političarima, birokratskim štakorima koji bez trunke harizme i estetike upravljaju državama i svetskim zbivanjima po principu androida sa ljudskim likom.

Sana je nedavno oduševila svetsku i evropsku javnost fotografijom na kojoj se nalazi opušteno odevena u stilu buntovnice, rokenrol dame koju bi na nekom događaju primetio svaki hetero muškarac, ali i žena homoseksualnih aspiracija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin)

Hrvati su se hvalili lepotom svoje nekadašnje predsednice Kolinde Grabar Kitarović, dok se mi ne možemo naročito pohvaliti privlačnom pojavom premijerke Ane Brnabić. Za razliku od njene partnerke čiji se izgled naširoko hvali, kako javno tako i po kuloarima, premijerku Brnabić prosto ne možemo zamisliti da stilski parira svojoj koleginici iz Finske.

Brnabić u svakom slučaju estetski i profesionalno više prati odabir svog „šefa“ Aleksandra Vučića, a njegova pojava odiše svakakvim utiscima i aromama, ali nikako privlačnošću i seksualnom egzotikom.

Fotografija koja je raspametila javnost nastala je prilikom posete premijerke Marin koncertu popularne finske pevačice Elinore na ondašnjem festivalu „Ruisrock“. Ono što nije moglo promaći budnom oku kamere je potpuno rasterećen stil koji krasi crna kožna jakna, kratki teksas šorts, kao i čizmice koje odišu seksipilom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janita Autio (@janitaautio)

Ovo nije prvi put da Sana razbija stereotipe i da nas podseća da su i političarke ljudi kao i mi.

U decembru prošle godine, Sana je otišla u noćni izlazak u Helsinkiju, nekoliko sati nakon što je bila u bliskom kontaktu sa ministrom inostranih poslova koji je saznao da ima koronu.

Ta vest je dospela u javnost i ona se izvinila zbog partijanja u vreme korone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin)

U početku joj je rečeno da ne mora da se izoluje jer je bila potpuno vakcinisana, ali su joj kasnije savetovali da to uradi.

Socijaldemokratska premijerka (36) rekla je da je SMS poruka u kojoj joj savetuju da izbegava društvene kontakte poslata na njen poslovni telefon, koji je ostavila kod kuće.

Kada je videla poruku, hitno je uradila test i rezultat je bio negativan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin)

U početku je gospođa Marin branila svoje postupke, tvrdeći da je poslušala savet svog državnog sekretara, koji ju je obavestio o izloženosti virusu, ali u postu na Fejsbuku premijerka je rekla da je trebalo da bolje proceni situaciju.

„Veoma mi je žao što nisam razumela da moram to da uradim“, napisala je ona.

Premijerka se suočila sa kritikama otkako je jedan tabloid objavio njene fotografije sa prijateljima, u jednom noćnom klubu u Helsinkiju, u kom je ostala do četiri ujutru.

Opozicioni političari sugerišu da je gospođa Marin trebalo da pruži dobar primer umesto da ide u klubove. Mia Laiho, poslanica Partije nacionalne koalicije, rekla je da je gospođa Marin veoma „neodgovorna“.

Inače, premijerka Finske najmlađa je predsednica vlade u istoriji svoje zemlje, a u svetu se dokazala odlučnom borbom protiv korone i za ravnopravnost polova.

Takođe, poznata je po borbi za ženska prava, a u njenoj Vladi nalazi se čak dvanaest ministarki i samo sedam muškaraca. Na čelu svih pet stranaka u finskoj vladi sada su žene.

Izvor: Luftika.rs / Zadovoljna.Nova.rs

Finska premijerka snimljena u provodu, građani besni, traže ostavku (FOTO)

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

292 Shares
292 Shares
Share via
Copy link