Filmska muzika u Sinagogi

0
sinagoga-koncert-novi sad
Izvor: Facebook event Veliki novogodišnji koncert

Novi simfonijski orkestar “Makris” održaće koncert u nedelju 6. marta u Sinagogi od 20 sati. Između ostalog, sviraće i muziku iz filmova “Šindlerova lista”, “Gladijator”, “Misija” …

Uz pomenutu filmsku muziku, na programu su “Slike sa izložbe” Musorgskog i Ravela, Makrisov “Aegean Festival Overture” i Simićev “Under One Roof”, a kao dirigent nastupiće Predrag Gosta. Koncert se održava povodom proslave godišnjice rođenja kompozitora Andreasa Makrisa i najave novog CD izdanja maestra Predraga Goste sa Londonskim simfonijskim orkestrom. Svi posetioci koncerta će dobiti na poklon promo CD Londonskog simfonijskog orkestra i maestra Goste. Program se realizuje u saradnji sa Novom beogradskom operom i Makris fondacijom. Novi simfonijski orkestar “Makris” je dobitnik nagrade “Orkestar godine za 2015.” u kategoriji klasika.

Svi zainteresovani ulaznice mogu kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II) od 8 do 14 sati radnim danima i dva sata pred početak koncerta u holu Sinagoge. Cena ulaznica je od 500 do 700 dinara.

Još zanimljivih koncerata potražite ovde.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here