Dogadjaji

Filmovi sa Beldocs-a šest dana u KCNS

Filmovi sa devetog Međunarodnog festivala dokumentarnog filma, Beldocs 2016, biće se na repertoaru Kulturnog centra Novog Sada od 21. do 26. maja. Svakog dana biće prikazana po tri filma, a cena dnevne ulaznice je 200 dinara.

REPERTOAR:

Subota, 21. maj

18h Ruski detlić

Radioaktivni čovek, nekad žrtva černobiljske nuklearne katastrofe a danas umetnik u Ukrajini, otkriva mračnu tajnu hladnoratovske skalamerije prozvane Ruski detlić.

19.30h Gabo: Magija stvarnosti

Neverovatna je moć ljudske mašte. Priča Gabriela Garsije Markesa, pisca, dobitnika Nobelove nagrade i osvajača najrazličitije publike.

21h Tapavica

Biografska priča o velikom arhitekti i prvom Srbinu, osvajaču olimpijske medalje u tenisu na prvim modernim Olimpijskim igrama 1896.

Nedelja, 22. maj

18h Boljšoj Vavilon

Nakon brutalnog napada na direktora najpoznatije baletske kuće, plesači i menadžeri se bore da u novoj sezoni izmire nesuglasice i povrate ugled vodećeg plesnog ansambla.

19.30h Sonita

Sonita ima 18 godina i ilegalni je imigrant u Teheranu, odakle se bori za svoj san da postane umetnica, a ne prodata mlada. Njena trenutna cena je 9.000 dolara.

21h Zud

Kako pripitomiti divljeg konja je težak izazov za jedanaestogodišnjaka, koji pored surove prirode mora da ukroti i porodičnu tradiciju života u mongolskoj stepi.

Ponedeljak, 23. maj

18h Najbolji neprijatelji

Leta 1968. istorija televizijskih vesti zauvek je promenjena. Ubedljivo poslednja po gledanosti, TV stanica unajmila je dva čuvena intelektualca da pokrenu debatu.

19.30 Voli vas vaša Sexymaja

Pojava i nestanak jedne blogerke, koja se upustila u vode prostitucije. Ili koga i koliko internet laže?

21h Iznad i ispod

Daleko od svih, grupa ljudi stvara svet po sopstvenim pravilima. Na zaboravljenom tlu negde u Kaliforniji, kroz smeh i suze, svako iz ove grupe otkriva jedinstvenost svoje neponovljive duše.

Utorak, 24. maj

18h Zakon Motlijeve

Bivša lepotica koja odlazi iz Amerike u Kabul da bi branila Amerikance i Evropljane na sudu, sad je žena koja balansira između porodičnog života i pretnji smrću.

19.30 Zemlja kartela

Odmetnici koji se nalaze sa dve strane granice i njihov zajednički neprijatelj, u priči o propasti zakona i nevidljivoj liniji između dobra i zla.

21.10 Neobična ljubavna afera sa egom

Lično istraživanje naše narcisoidne kulture sa zabrinjavajućim rezultatima.

Sreda, 25. maj

18h Controindicazione

Poslednja zatvorska ludnica u Evropi. Mesto u koje se lako dospeva ali koje se nikada ne može napustiti.

19.15h Kako postati Zlatan

Počeci karijere jednog od najpopularnijih i najkontroverznijih fudbalera, poznatog po neverovatnim golovima i strogoj privatnosti.

21.10 Duh Hane Arent

Životna priča čuvene filozofkinje jevrejsko-nemačkog porekla, kroz koju se prepliću misli o prirodi zla, o teškom položaju izbeglica i pretnje svih ideologija.

Četvrtak, 26. maj

18h Koga sledećeg napasti

Majkl Mur objašnjava Pentagonu malo o invazijama, i sprema novu u ime Amerike.

20h Crnjanski

Dva perioda u životu Crnjanskog oštro su suprostavljena i kroz film pred nama oživljavaju dva potpuno različita vremena – ali i dva skoro sasvim različita čoveka.

22.40h U potrazi za snom

Priča o detinjstvu zaključanom u jednom filmu i autoru koga potraga za ključem vodi na put oko sveta.

Posetite Noć muzeja.

 

Share via
Copy link