Festival uličnih svirača počeo najvećom povorkom dosad!

0
ulicni-2015

Danas je svečano otvoren 15. jubilarni Festival uličnih svirača, tradicionalnom povorkom koja je krenula sa Bulevara Mihajla Pupina u 20 časova i 30 minuta.

Prvi deo programa bila je vesela sviračka i plesačka povorka, a drugi deo je veliki koncert na Trgu slobode, riječkog sastava Let 3 i novosadske grupe Atheist Rap.

ulicni-novisad

Festivalsku povorku predvodio je italijanski višečlani duvačko bubnjarski marching sastav, iza njih su išli Haos žongleri, ekipa veštih novosadskih uličnih performansa.

ulicni-frstival-ns

Možda i najatraktivniji deo povorke bio je proslavljeni domaći bubnjar Dragoljub Đurčić sa svojom ekipom mladih bubnjara koji su učesnicima povorke podelili šejkere. Oni su posebno osmišljeni za ovu priliku, i Novosađani su u istom ritmu sa učesnicima došli do Trga slobode.

ulicni-festivsl-novisad

Na Trgu slobode postavljene su dve koncertne bine, gde će biti organizovano takmičenje, odnosno nadmetanje pomenutih grupa, Let 3 i Atheist Rap-a. Takmičenje podrazumeva da će Let 3 izvoditi pesme Atheista, a novosadski bend izvodiće pesme gostiju iz Rijeke.

ulicni-novisad-33

Festival uličnih svirača traje do subote, a do tada nas očekuje još mnogo sjajnih izvođača i dobre zabave.

ulicni-novisad-festival

 

Foto: Jovana Rakić

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here