Novi Sad

Festival uličnih svirača: 20 nastupa u 10 novosadskih dvorišta

Ovogodišnji Festival uličnih svirača biće potpuno drugačiji od svega što smo mogli da vidimo u proteklih 20 godina postojanja ove jedinstvene novosadske manifestacije. Jednodnevni muzički događaj održaće se u sredu 30. septembra u deset gradskih dvorišta, a za publiku na balkonima i prozorima biće priređeno simboličnih 20 koncerata.

Lollobrigida, Stray Dogg , Vis Limunada, Vrooom , Artan Lili, Kralj Čačka neki su od jačih imena koji će održati koncerte. Direkcija festivala poziva publiku da rođendansko izdanje festivala prati sa prozora i balkona, piše RTV.

Novosađani su imali priliku da kandiduju svoje dvorište za jednu od lokacija održavanja programa, a organizatori će izabrati 10 gradskih dvorišta.

Program i izabrana dvorišta biće poznati javnosti do početka festivala, ali će tačan raspored izvođača po lokacijama ostati tajna.

Osim najavljenih grupa, na programu su mnogi lokalni i nezavisni bendovi, a jedan od zanimljivijih pojava je i “ Killo Killo Banda ” iz Novog Sada.

Ida Prester predvodi hrvatski elektro dens pop sastav “ Lollobrigida ” nazvan prema čuvenoj italijanskoj filmskoj divi Đina Lolobriđida, često gostuju u prestonici i na festivalima širom Srbije, a ona sama je lider još nekoliko manjih grupa.

Artan Lili na čelu sa tandemom Romana – Bojan Slačala izuzetno su postali aktivni u poslednje vreme tokom ove pandemije, osim nastupa u Somboru, Smederevskoj palanci, svirali su u Bašti kluba Fest u Zemunu, u Novom Sadu, i tek ih čekaju nastupi.

Publika će pratiti i koncerte alternativne muzičke scene – Stray Dogg, Vroom , kao i likovnog stvaraoca, pesnika i muzičara Kralja Čačka.

Organizatori poručuju da se u godini jubileja publika samo prepusti doživljaju festivala na drugačiji način, tako što će u svojim kvartovima ugostiti sve spomenute muzičare, i gledati ih sa terasa.

Onda naredne 2021. godine manifestacija se nastavlja regularno sa prisustvom publike ispred muzičara u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Novosađanka velikog srca: Pijanistkinja šije providne maske za osobe oštećenog sluha

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


43 Shares
Share via
Copy link