festival-ulicnih.sviraca-novisad
Dogadjaji

Festival uličnh svirača počinje svečanom povorkom

Jubilarni, 15. Festival uličnih svirača, počinje sutra, 3. septembra, u 20 časova i 30 minuta, uz spektakl u kojem će učestvovati inostrani i domaći, muzički, plesački i performerski sastavi.

Prvi deo programa svečanog otvaranja biće povorka koja će proći Bulevarom Mihajla Pupina, dok će drugi deo biti veliki street musical clash koncert na Trgu slobode riječkog sastava Let 3 i novosadske grupe Atheist Rap. Festivalska povorku će predvoditi italijanski višečlani duvačko-bubnjarski marching sastav BadaBimBumBand i Haos žongleri, ekipa veštih novosadskih uličnih performera, kojima će se pridružiti ulični plesači, ali i svi Novosađani i njihovi gosti koji će za ovu priliku dobiti posebno osmišljene zvečke kako bi svi postali deo povorke. Proslavljeni domaći bubnjar Dragoljub Đuričić, koji iz Beograda dovodi mlade bubnjare biće možda i najatraktivniji deo festivalske povorke.

FUS-novisad-2015

Ova smotra ulične umetnosti će po 15. put okupiti najbolje umetnike iz države, regiona, Evrope i Sveta, koji će u Novi Sad doneti umetničke vizije i kulturu svojih podneblja, kako bi ih podelili sa posetiocima. Najveće inostrane zvezde ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača biće američki majstori svinga – kalifornijski sastav Phat Cat Swinger koji u septembru prvi put dolaze u Srbiju raspoloženi da novosadskoj publici podare jedno nezaboravno plesno veče. Osim njih u Novi Sad iz Gabona dolazi Movaizhaleine, petočlana afrička hip hop atrakcija i još 150 učesnika, solista, sastava i trupa koji dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Gabona, Italije, Francuske, Velike Britanije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

Njihove tačke će biti izvedene na Trgu slobode i Bulevaru Mihajla Pupina, u Katoličkoj porti, Zmaj Jovinoj i Dunavskoj Ulici, dvorištu Sokolskog doma, SKC Fabrici, Čaroliji Berberaj, Dunavskom parku i na krovu Tanurdžićeve palate u Novom Sadu. Ulaz na Festival uličnih svirača je, u skladu sa prirodom njegovog programa, besplatan.

Luftika
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow