fnns2014080
Vesti Novi Sad

Festival nauke: od gljiva do robota

Sedmi po redu festival nauke održaće se 9. i 10. maja u kampusu Univerziteta u Novom Sadu. Program oba dana počinje u 10 časova, završava se u 18, a ulaz je slobodan.

Ovogodišnja tema festivala je Sve je moguće, a organizatori će pokušati da kroz igraonice, tribine, ekpserimente i naučno popularna predavanja približe nauku svima. Neke od tema su: depresija – kad tugu ne rešava pomoć druga, party sa hemičarima, infektivne bolesti kao globalna pretnja, čudesni svet gljiva, roboti u filmskom svetu i mnoge druge. Detaljan program radionica i predavanja možete pogledati na sajtu ovog festivala.

Festival-nauke

Festival Nauke u Novom Sadu svake godine privlači sve veći broj posetilaca, ali i naučnika i istraživača. Na prethodnim festivalima je učestvovalo preko 500 nastavnika, studenata i volontera sa svih fakulteta. Ove godine očekuje se i veći odziv. Profesori i predavači će u više od 50 radionica posetiocima prikazati da je sve moguće. Cilj ovakvih manifestacija je da nauku približi društvu, razbije predrasude, umanji neke od strahova koji se u društvu javljaju uvođenjem novih tehnologija kao i da edukuje mlade naučnike i sve one koji su radoznali i žele da nauče nešto novo.

Luftika

Share Tweet Share Share Follow