Lifestyle

Fejsbuk uvodi opciju prevencije samoubistva

Fejsbuk uvodi nove opcije koje će korisnicima omogućiti da prijave osobu za koju sumnjaju da bi mogla da izvrši samoubistvo tokom prenosa video-sadržaja uživo putem te društvene mreže. Fejsbuk je saopštio da je kao mreža u „jedinstvenoj poziciji“ da poveže korisnike koji imaju psihičke probleme sa ljudima koji mogu da im pruže podršku.

Da bi kompanija ostvarila taj cilj, ljudi koji gledaju prenos uživo nekog sadržaja moći će da prijave taj video-klip kako bi Fejsbuk momentalno kontaktirao hitne službe ako je osoba u velikoj opasnosti. Osobi koja emituje takav sadržaj u tom slučaju će na ekranu telefona iskočiti više opcija, kako bi mogla da pozove nekog bliskog ili telefonsku službu za pomoć i podršku.

fb samoubistvo

Kompanija će poboljšati i prijavu postova (objava) na Fejsbuku u kojima korisnik nagoveštava mogućnost samoubistva ili samopovređivanja, a osoba koja se oseća depresivno moći će lakše da kontaktira podršku putem Fejsbuk aplikacije za poruke Mesindžer.

Četrnaestogodišnja devojčica sa Floride uživo je prenosila svoje samoubistvo na Fejsbuku prošlog meseca, nekoliko sati pošto je na toj mreži napisala da ne želi više da živi i dodala tri tužna smajlija. Najmanje tri osobe su prošlog meseca uživo emitovale svoje samoubistvo na Fejsbuku koji neke opcije za prevenciju samoubistva ima duže od decenije, prenosi RTS.

Vraća se omiljeni telefon

Luftika

Share Tweet Share Share Follow