Ljubimci Magazin

Vlasnik koji farba psa u klovna je dokaz da glupost nema granice

anais-hajden
Foto: Instagram

Ona je frizerka koja pretvara štence u tigrove, žirafe, klovnove ili paunove. Šta god poželite za svog ljubimca. Tvrdi da ih vlasnici boje i farbaju gotovo pa isključivo za potrebe svakodnevnog života. Četvoronožni “klijenti” postaju hodajuće šarenilo i njeno remek-delo.

Koloristkinja i kozmetolog pasa Anais Hajden već 19 godina neguje i boji pse. Za to vreme pretrpela je i oštre kritike i osude zbog posla kojim se bavi.

Uprkos tome, njeni dizajni su se pojavljivali u filmovima Igre gladi, Trostruka devetka. Takođe i na najgledanijem televizijskom šou za doterivanje pasa na HBO-u. Nedavno su postali viralni na društvenim mrežama.

Anais, koja je stekla sve potrebne sertifikate ima skoro 31.000 pratilaca na Instagramu i 25.000 na Fejsbuku.

Njen posao doterivanja pasa, pruža „obične“ transformacije pasa, kao i transformacije „kreativnih boja“. Koristi neotrovne boje na biljnoj bazi za pretvaranje pasa u niz drugih životinja prilagođenih temi željene maskote.

Ova žena iz Atlante kaže:

– Ponekad samo pogledam psa i pokušavam da naslikam nešto što odgovara njihovoj ličnosti. Neću nikad učiniti ništa što bi moglo biti opasno za psa i ne pokušavam ništa što možda ne izgleda privlačno – objašnjava Anais.

Dodaje da svako remek-delo zahteva od pasa da budu pažljivo ošišani i obojeni, što obično traje između tri i šest sati. I mali i veliki psi su dobrodošli.

Šišanje i bojenje je poslastica za kučiće, kao i za njihove vlasnike.

– Želim da psi odlaze sa sesije bojenja izgledajući najbolje što mogu. Vole da ih bojim pa uživaju u iskustvu, a neki od njih čak i prespavaju to. Pustili su me da slobodno slikam jer mogu da se osećaju udobno i imaju poverenje. Da je drugačije ne bih to ni radila – opisuje ona svoj odnos sa psima.

Prema njenim rečima, vlasnici uglavnom kreativne zahvate ne traže za posebne izložbe ili događaje pasa, već za svakodnevni život.

– Oni i jesu samo za svakodnevni život. Neki žele da budu šareni kako bi odgovarali praznicima, a neki samo da nose svoju omiljenu boju – naglašava “grumerka”.

Ona je takođe radila volonteski sa lokalnim društvima za zaštitu životinja kako bi pomogla pri udomljavanju pasa.

Cene kreativnih transformacija u boji počinju od 200 dolara za male pse i 300 dolara za veće pasmine.

Njen asortiman doterivanja pasa nudi niz drugih zanimljivih usluga, uključujući tretmane za uklanjanje dlaka, farbanje noktiju i čišćenje zuba.

Ovih 5 rasa pasa nikako nemojte kupovati ako imate decu

46 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap